În seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor cultural-artistice, dedicate Hramului mun.Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale, o persoană necunoscută a aruncat în mulţime un dispozitiv explozibil, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne, joi, 15 octombrie.
Potrivit MAI, în rezultatul deflagraţiei au fost rănite 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.
Ministerul de Interne a precizat că grenada care a explodat aseară era de tip RG-42. aceasta este un dispozitiv explozibil ofensiv, cu efect de schije. Grenada cântărea aproximativ jumătate de kilogram.
Pentru a nu crea panică în rândul mulţimii, manifestaţiile nu au fost imediat întrerupte. Astfel, Ştefan Bănică jr. şi-a continaut recitalul pe scenă încă jumătate de oră după producerea exploziei. Totuşi, concertul a luat sfârşit cu 40 de minute mai devreme.
La moment este creată o grupă de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE