R. Moldova se află la un moment istoric, iar alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie ne oferă încă o șansă și, poate, ultima de a debarasa țara de dictatura comunistă a declarat Serafim Urechean, liderul AMN, marți, 21 iulie, într-o conferință de presă, transmite Politik.
Mihai Ghimpu, președintele PL este de acord cu această afirmație menționând că ”ne aflăm într-un moment istoric, crucial pentru destinul cetățenilor noștri și a statului R. Moldova. Ne dorim ca anul 2009 să devină unul care ar schimba totalmente din fundament viața politică, social, economică a țării noastre”.
Gimpu a ținut să atenționeze alegătorii că ”până la alegeri au mai rămas zile numărate, de aceea trebuie să fim mai insistenți pentru a alege un viitor European și să conștientizăm că acest lucru depinde de fiecare dintre noi”.
În cadrul aceleiași conferințe la care au fost prezenți cei trei lideri de opoziție Vlad Filat, președintele PLDM a menționat: ”Fiecare dintre noi are obligația ca și cetățean al acestei țări să voteze corect. Oamenii doresc să trăiască într-o țară guvernată democratic și să trăiască în prosperitate, însă pentru acest rezultat urmează să fie implicată toată societatea”.
Referindu-se la importanța măcar a unui singur vot, Filat a spus: ” este foarte important să conștientizăm că votul nostru este decisiv, că fiecare vot contează. De rezultatele alegerilor va depinde soarta fiecăruia dintre noi.
În timpul conferinței liderii partidelor de opoziție au amintit alegătorilor că orice vot contează, ”dar pentru a obține aceste voturi trebuie să ne includem forța, toți, împreună”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE