Poliția a identificat autorii atacului tâlhăresc din luna iulie, 2010, în satul Floreni, Anenii Noi. Unul dintre membrii grupului este bărbatul suspectat de omorul grănicerului transnistrean de la începutul lunii curente, anunțat în urmărire internațională în anul 2010, pentru omor și vătămare corporală gravă.
Astfel, ofițerii MAI au reținut un bărbat 26 de ani, originar din satul Pîrîta, raionul Dubăsari. Tipul este suspectat de săvârșirea atacului tâlhăresc din data de 7 iulie, 2010. Audiat de poliție acesta recunoaște infracțiunea incriminată, povestind cu detalii scenariul.
Amintim că, în jurul orei 03.00 noaptea, cu ajutorul unei scări din lemn, două persoane necunoscute, cu cagule pe cap, au pătruns, prin geam, în gospodăria unei familii din satul Floreni, Anenii Noi. Legând și maltratând stăpânii, în vârstă de 54 și 61 de ani, aceștia au sustras 150 de euro, o pereche de cercei de aur cu perle, un telefon mobil de model „Nokia” şi un pistol cu gaze deținut legal de gospodarul casei.
În timpul percheziției efectuate la domiciliile celor doi suspecți, oamenii legii au depistat cinci grenade de lupta „F1”, două încărcătoare pentru pistol „TT”, peste 600 de cărtușe de diferit calibru, un pistol model „RECK PK-800” calibrul 8 mm, automobilul de model „BMW-316” care se presupune că ar fi fost utilizat în comiterea atacului tâlhăresc.
De menționat că, suspectul reținut este judecat anterior pentru jaf, cel de-al doilea suspect aflându-se în căutare pentru omor și vătămare corporală gravă în anul 2010 și omorul grănicerului transnistrean din luna curentă.
În prezent, unul dintre suspecți este cercetat în stare de arest, iar în privința celui de-al doilea suspect sunt desfășurate acțiuni de specialitate pentru a-l reține.
Potrivit legislației, persoana culpabilă de comiterea tîlhăriei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 15 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE