Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Acuzat de cinism si PR pe seama evenimentelor din 7 aprilie

Bloggerii de la Chişinău critică dur ”apelul” de duminică al ministrului de interne Dorin Recean, în care încearcă să-şi ceară scuze pentru acţiunile poliţiei din aprilie 2009. Aceştia consideră că acţiunea lui Recean este una de PR şi plină de cinism şi că nu este altceva decât o încercare de a spăla din imaginea şefului său de partid, Vlad Filat, care ar fi interesat ca să acundă adevărul despre 7 aprilie.
”Cui îi pasă de scuzele lui Recean?”, se întreabă  bloggerul Veaceslav Burlac. El consideră că nu Recean, dar Vlad Filat ar fi trebuit să-şi ceară scuze şi sugerează că, de fapt, Recean este folosit de şeful său de partid pentru a ascunde adevărul despre evenimentele de acum patru ani. ”Cred că în locul ministrului Recean aceste scuze și răspunsuri trebuia să le facă Vlad Filat. Pe semne că nu are să aflăm nici o dată adevărul despre acel 7 aprilie. Dl Dorin Recean a fost absorbit de sistemul și mașinăria politică și cu regret a devenit unul din ei și e folosit ca mulți alții de către șeful să în acoperirea adevărurilor din aprilie 2009…”, scrie Veaceslav Burlac
”După 4 ani de la protestele din 7 aprilie 2009 îmi este rușine să citesc o asemenea ”adresare” făcută de un înalt oficial, ditamăi ministru de interne”, scrie pe blogul său Corneliu Gandrabur.
Bloggerul, care aduce aminte de declaraţiile lui Recean prin care ”îi trăsneşte cu capul de asfalt” pe subalterni, consideră că mesajul acestuia nu este altceva decât populism. ”Este regretabil să avem un asemenea ministru, care promitea schimbare și o altă imagine pentru Poliție… însă, una spune dar alta face. Ba chiar, Recean transmite prin mesajul său că nu va permite nimănui să ajungă la situația din 7 aprilie, când au executat ordinele conducerii țării de atunci (fapt care încă nu a fost demonstrat)”.
Autorul consideră că de fapt mesajul lui Recean a fost acela că scopul său este să scape de toţi cei care îşi aduc aminte despre 7 aprilie 2009 şi nu de cei vinovaţi, amintind în context despre faptul că unul din poliţiştii torţionari, Sergiu Cociorvă a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei Poliţiei Municipale.
Despre numirea lui Sergiu Cociorvă aduce aminte şi bloggerul Marcel Istrati. ”Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean îşi cere scuze de la cetăţeni pentru acţiunile poliţiei la 7 aprilie 2009 şi după protestele din acea zi, chiar dacă tot el le oferă funcţii înalte unor poliţişti care sunt bănuiţi că ar fi îndeplinit comenzi politice şi ar fi maltratat tinerii încarceraţi în urma protestelor”.
El se referă şi ineficienţa actualului ministru de interne, referindu-se la numărul mare de crime nedescoperite. ”Ministrul de interne s-a împotmolit în crimele nedescoperite. Ministrul s-a împotmolit în fărdelegile comise de el însuși. Bătut cu capul de asflat, presiuni asupra șefului fiscului, diploma falsă, angajări dubioase la minister și multe altele. Singurele apariții fiind ba la tăieri de panglice la procurarea a 100 de automobile pentru polițiști, ba la recepții alături de premier”, potrivit bloggerului.

Dragoş Galbur, care a fost torturat de poliţişti după 7 aprilie 2009, de asemenea se declară ofensat de ”obrăznicia lui Dorin Recean” considerând că acesta face doar PR PLDM-ului. ”Am rămas frapat și ofensat de nemernicia și obrăznicia ministrului de interne, Dorin Recean, care și-a cerut scuze de la cetățenii Republicii Moldova pentru comportamentul poliției în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Ei cât de mârșav poți fi în cazul ăsta?! De când a fost numit ministru n-a mișcat un deget ca să facă lumină în cazul revoltelor din aprilie 2009, iar astăzi are tupeul să iasă și să-și ceară scuze pentru acțiunile de atunci ale poliției. Cine are nevoie de scuzele ăstea?! Vă zic, nimeni absolut! E disperat să mai spele din imaginea MAI și e și mai disperat să facă PR politic PLDM-ului, că vezi tu, ia-te ce ministru bun are Filat, tocmai și-a călcat pe orgoliu și a cerut scuze cetățenilor pentru bădărănia milițienilor, în 2009”, potrivit lui Dragoş Galbur.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |