Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
LAUREAȚI: Halterofilul Oleg Sârghi – cel mai bun sportiv moldovean al anului 2013, versiunea APSM! AFLĂ CARE SUNT CEILALȚI LAUREAȚI DESEMNAȚI DE JURNALIȘTII SPORTIVI!

67 de jurnaliști, membri ai Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) au desemnat în prima zi a săptămânii topul celor mai buni sportivi, antrenori și echipe ai anului care ne părăsește.

Campionul European și medaliatul cu bronz la Universiada Mondială, halterofilul din Capitală, Oleg Sârghi a fost preferatul majorității cronicarilor sportivi, fiind desemnat sportivul anului 2013. El a acumulat 612 puncte, cu peste o sută de puncte mai mult decât deținătorul locului secund, boxerul Dumitru Galogoț din Grimăncăuți. Discipolul antrenorului Petru Caduc este vicecampion european, posesor al medaliei de bronz la Universiada Mondială. În premieră absolută, pentru topul jurnaliștilor, printre cei mai buni 10 laureați, a acces și un tenisman. Radu Albot a acumulat 323 de puncte și a încheiat trio-ul liderilor.

În continuare, configurația clasamentului celor mai buni sportivi este următoare: Petru Ciobanu (box), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Petru Ianulov (lupte libere, Vladislav Arventi (taekwondo WTF), Alexandru Râșcan (box), Svetlana Saenco și Emilia Budeanu (ambele - lupte libere).

Topul celor mai buni antrenori este condus de către Petru Caduc (box), urmat de cuplul de antrenori Sergiu Crețu și Oleg Sârghi-tatăl (haltere). Clasamentul este încheiat de către antrenorul naționalei fotbalistice de tineret, Alexandru Kurteian.

Nedumeriri și indignare în rândul experților și mai multor jurnaliști a generat clasamentul final al celor mai bune echipe ale anului 2013. Absolut enigmatice par criteriile aplicate de unii membri ai APSM care au condus spre un top cu echipa de fotbal Veris Chișinău pe primul loc. Poziționată pe locul trei în Divizia Națională, echipa din Capitală a devansat nu doar liderele actuale ale fotbalului – Sheriff și FC Tiraspol, dar și o serie de selecționate din alte probe care s-au remarcat pe arena internațională. E de urmărit și analizat opțiunile fiecărui membru APSM, care în curând vor fi publicate pe site-ul apsm.md.

În clasamentul celor mai bune echipe din 2013, Veris a fost urmată de lotul naţional de Cupa Davis şi selecționata de rugby.

Opțiunea portalului politik.md în alcătuirea Topului-2013 a celor mai buni sportivi, antrenori și echipe este următoarea: Oleg Sârghi, Dumitru Galogoț, Radu Albot, Vladislav Arventi, Petru Ciobanu, Artur Ioniță (fotbal), Dan Olaru (tir cu arcul), Emilia Budeanu (lupte libere), Ecaterina Tretiacova (haltere) – sportivi, Sergiu Crețu / Oleg Sârghi-tatăl, Petru Caduc, Vladimir Albot (tenis) – antrenori; lotul naţional de Cupa Davis la tenis, naționala fotbalistică de tineret Under-21 și selecționata handbalistică de tineret – echipe.

 
Comentarii
cebotari Andrei
17.12.2013 00:26
Creda ka nu ee kam drept acestt votajj..unde sa maii vazut una ka astaa...nationala de rugby...kistiga pe unile din ceii mai tarii tari..din europa la rugby..ca cum ar fi germania. Ukraina. Polonia...si e numaii pe lokul treii...ee fortede riss..lukrull acestaa....in anul 2013..numai 2 nationale nau perdut..nicii un mecii oficialk...Noua Zelanda...care se afla pe lokul 1 irb..si Moldova..care este situata pe lokul. 28 din retingul mondiall.....da asa e sportul..in md:)
Redacția Politik: fiecare proba de sport merita sa ii fie apreciate performantele! competentele fiecarui jurnalist care a participat la alcatuirea acestui top le veti putea aprecia cand, in scurt timp, vor fi p[ublicate toate anchetele pe site-ul Asociatiei Presei Sportive! in ceea ce priveste rugby-ul jucatorii sunt foarte bravo, eu am motivele mele personale in alegerea facuta
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |