Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
KARATE SHOTOKAN Sportivi din 8 localități au luptat pentru titlurile de campioni naționali! AFLĂ DETALII

Zeci de luptători de stilul karate shotokan s-au reunit în incinta sălii de jocuri a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din capitală, pentru a participa la ediția a șaptea a Campionatului Național.

În calitate de organizator, federația națională de profil a decis să asigure un arbitraj câte se poate de profesionist și obiectiv și a invitat o ”armată” de cinci ”judecători” din Ucraina, în frunte cu renumitul Andrei Medvedev, 5 Dan, care au oficiat competiția împreună cu arbitri autohtoni.

Aria geografică a participanților la concurs a fost una destul de vastă, incluzând localitățile Chișinău, Bălți, Vulcănești, Rezina, Strășeni, Cimișlia, Molovata Nouă (Dubăsari). De asemenea printre participanți s-au aflat și sportivi din stânga Nistrului – echipa de karate shotokan din Râbnița.

Cei 120 de karateka au concurat la cinci categorii de vârstă – copii, cadeți, juniori, tineret și seniori. Prestanța sportivilor a fost urmărită și susținută cu multă ardoare și de către antrenorii secțiilor de karate shotokan: Nicolae Gazea, Serghei Isacenco, Enache Cristian, Ghenadie Tarasinschi, Andrei Onișcenco, Nicolai Cazanî, Vladimir Egorov, Sergiu Purice, Vadim Florea și Sergiu Vulpe.

Antrenorul bălțean Ghenadie Tarasinschi a ținut să remarce că ”având10 sportivi prezenți la turneu am obținut 9 titluri de campion. Oare ași putea să fiu nemulțumit. Cred că am avut un sezon foarte bun și Bălțiul merită calificativul de lider în această probă”. Optimist este și reprezentantul satului nistrean Molovata Nouă, Nicolae Gazea, care a spus că ”datorită karate-ului shotokan reușim să promovăm satul în lume. La campionatul național în sală s-au aflat și primarul localității și președintele raionului Dubăsarfi ceea ce certifică interesul autorităților fața de munca noastră”. Nicolae Gazea a mai adăugat că activează în karate de aproape două decenii, iar ediția a șaptea a campionatului național de karate shotokan poate fi considerată cea mai reușită.

În cadrul deschiderii oficiale a Campionatului Național a fost consemnată și o premieră pentru karate shotokan. Viceministrul tineretului și sportului, Dragoș Hâncu a anunțat că celor mai titrați reprezentanți ai acestei probe le-a fost conferit titlul de maestru al sportului. Este vorba despre liderii karate shotokan, Vitalie Spânu și Anastasia Schiba, ambii din Bălți.

”A fost cel mai important eveniment intern de karate din anul 2013. La Campionatul Național totul a fost la cel mai înalt nivel - și organizarea, și arbitrajul, și concursul propriu-zis. Am încheiat perfect programul competițional din anul curent”, a menționat Serghei Isacenco, președintele Federației de Karate Shotokan.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |