Omul care a negociat transferul a povestit acum cum au decurs discutiile si unde s-au blocat:

„De mic copil, Cristiano era cum este si acum. Un fotbalist cu putere fizica si cu o tehnica spectaculoasa la minge. De mic a avut increderea mea si a presedintelui clubului, iar toate sfaturile mele au fost eficiente.”

„Mi s-a spus sa merg la marile meciuri din Europa, America si Africa de Sud, de unde trebuia sa obtin numerele de telefon ale celor mai buni trei jucatori din turnee. Imediat cum s-au incheiat, am facut rost de ele, iar o saptamana mai tarziu am contactat familiile jucatorilor si agentii lor ca sa le fac o oferta”

„Printre aceste nume se afla si Ronaldo, care nu debutase inca la prima echipa a lui Sporting. I-am facut o oferta prin Jorge Mendes si chiar am discutat despre o suma, noi ofeream 1.5 milioane de euro, iar jucatorul valora cam 3.5 milioane de euro. Nu aveam foarte multi bani de investit”

„Inca de la acea varsta avea calitati, asa cum le are si acum. Nu ma surprinde ce a reusit sa demonstreze pana acum, pentru ca ce vedem azi era clar de la bun inceput.”

„Noi ne-am miscat repede, iar o luna sau doua mai tarziu el debutase la echipa mare si Manchester United a aparut imediat in poveste. Alex Ferguson a fost incantat de Cristiano dupa un meci amical si depusese deja 18 milioane pentru el, dupa ce Malaga isi exprimase interesul. Pentru Cristiano a fost cea mai buna optiune, acum este unul dintre cei mai buni din istorie”, a declarat Carlos Rincon pentru El Desmarque.