Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 64 474 traversări

simbol
Foto: simbol
În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

 

- două treceri ilegale a frontierei moldo-ucrainene;

- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- șase persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

 

Polițiștii de frontieră au avut trei întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

 

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 64 474 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 36 340 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 35 028 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 13 735 traversări.

 

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 11 232 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 121 traversări persoane,

PTF Sculeni – 6 173 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Galați – 5 956 traversări persoane,

PTF Cahul – 4 730 traversări persoane,

PTF Tudora - 4 454 traversări persoane

PTF Otaci – 4 299 traversări persoane,

PTF Palanca - 3 858 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Reni – 1 936 traversări persoane,

PTF Vulcănești – 1 883 traversări persoane.

 

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:

- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;

- formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;

- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;

- redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;

- la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;

- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.

 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.

 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |