Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Măsuri de prevenire şi lichidare a consecinţelor ninsorilor abundente şi poleiului din această iarnă

 Primăria municipiului Chişinău a dispus o serie de măsuri de prevenire şi lichidare a consecinţelor ninsorilor abundente şi a poleiului, ce pot avea loc în sezonul rece 2017-2018. O dispoziţiei în acest sens a fost emisă de către primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu.

Pentru funcționarea eficientă a instituțiilor și întreprinderilor municipale, președinții Comisiilor pentru situații excepționale de sector, ai orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului Chișinău vor asigura pregătirea tehnicii inginerești și auto pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente și poleiului, anunţă un comunicat emis de Primăria capitalei.
 
În acelaşi timp, managerii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de forma de proprietate, în cazul anunțării situației excepționale, vor pune la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale și mijloacele disponibile de transport. De asemenea, vor organiza, la necesitate,  funcționarea tuturor mecanismelor și mijloacelor de transport în regim „non-stop” și curățarea trotuarelor în raza de 50 de metri după începerea precipitațiilor.
 
Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în comun cu S.A. „Apă - Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica” sunt responsabile de funcționarea eficientă a sistemelor de asigurare vitală a fondului locativ municipal. Totodată, va fi antrenată tehnica din dotare pentru înlăturarea consecințelor naturale în cartierele locative, inclusiv vor acționa la curățarea trotuarelor, terenurilor adiacente stațiilor de transport public, căilor de acces spre cartiere, a platourilor de acumulare a gunoiului.
 
Direcția transport public și căi de comunicație va pregăti tehnica specializată și va acumula rezerve de material antiderapant pentru buna organizare a serviciului permanent pe traseele principale din municipiu, odată cu începerea înghețurilor și căderea zăpezii. De asemenea, vor fi contractate, la necesitate, unităţi de tehnică din dotarea agenților economici în procesul de lichidare a consecințelor naturale.
 
Gestionarii fondului locativ, indiferent de forma organizatorico-juridică, agenții economici, care dispun de imobile, indiferent de destinația acestora, vor întreprinde măsuri pentru prevenirea distrugerii sub greutatea zăpezii a acoperișurilor clădirilor și prevenirii formării țurțurilor.
 
Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare va dirija circulația rutieră în caz de ninsori abundente, ghețuș, polei și va interzice staționarea neregulamentară a unităților de transport pe partea carosabilă a străzilor aglomerate și bulevardelor pentru a facilita intervenția tehnicii de deszăpezire. 

 

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |