Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Managementul armamentului şi muniţiilor Armatei Naţionale în atenţia organizaţiilor internaţionale

army.md
Foto: army.md
Ministerul Apărării a găzduit astăzi, în premieră, Conferința la nivel înalt în domeniul „Armelor Mici şi Armamentului Uşor, Muniţiilor Convenţionale, precum și Securităţii Fizice și Managementului Stocurilor în Armata Naţională” (High-level National SALW and CA Conference), transmite Politik.md.

La eveniment a participat conducerea Ministerului Apărării şi Marelui stat Major al Armatei Naţionale, ambasadori şi ataşaţi militari din Austria, Canada, Germania, Suedia, Elveţia, SUA, dar şi reprezentanţi ai diferitor instituţii internaționale, cum ar fi: Misiunea OSCE în Republica Moldova, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) Uniunea Europeană (UE), Comitetul Internaţional a Crucii Roşii (CICR), „Norwegian People’s Aid” (NPA), Centrul de Control al Armamentului Ușor și Armelor Mici pentru Europa de Est și Sud-Est (SEESAC), Agenţia NATO pentru Suport (NSPA). Totodată, la conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Suprem de Securitate, Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrare Europeană, Ministerului Afacerilor Interne, dar şi Ministerului Justiţiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a menţionat importanţa organizării unei conferinţe de acest gen pentru instituţia de apărare, exprimându-şi convingerea că aceasta va fi una productivă şi utilă pentru îmbunătăţirea managementului armamentului şi muniţiilor Armatei Naţionale.

De asemenea, Gheorghe Galbura a apreciat sprijinul oferit de parteneri în implementarea unor proiecte importante în domeniul respectiv, menţionând rolul şi necesitatea acestora în menţinerea securităţii și siguranţei populaţiei ţării noastre.

La rândul său, reprezentantul Misiunii OSCE în Republica Moldova, Stephen Young, a declarat că Armata Naţională a fost dintotdeauna un partener de încredere al organizaţiei, în special prin derularea programelor şi proiectelor, ce au contribuit la modernizarea instituţiei de apărare, precum şi la reducerea riscului de explozie la depozitele de muniţii ale Armatei Naţionale. Oficialul a adăugat că misiunea OSCE, la fel ca celelalte organizaţii internaţionale participante la eveniment, va continua să susţină Armata Naţională prin expertiză, cunoştinţe şi capabilităţi, iar conferinţa este un bun prilej pentru stabilirea de noi priorităţi în domeniu.

Agenda conferinţei a cuprins subiecte cu privire la progresele înregistrate şi problemele existente în managementul stocurilor de armament şi muniții, precum și planificarea activităților pe viitor.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |