Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru învățământul profesional din țara noastră

mdrc.gov.md
Foto: mdrc.gov.md
Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru reforma structurală a învățământului profesional tehnic din Republica Moldova.  Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv general îmbunătățirea politicilor şi a cadrului instituțional pentru a dezvolta învățământul profesional tehnic dual, comunică Politik.md.

În acest context, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a discutat cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) despre activitățile realizate și prioritățile proiectului.

"Avem o experiență bună în realizarea proiectelor de dezvoltare regională cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Mulțumim poporului german pentru că ne ajută să ne construim viitorul acasă. Sunt sigur că va fi un proiect de succes", a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca în dialogul cu reprezentanții GIZ.

 

Totodată, ministrul Vasile Bîtca s-a interesat de activitățile realizate până în prezent, în contextul acordului de implementare pentru Proiectele de Cooperare Tehnică, încheiat între Ministerul Educației al Republicii Moldova, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în luna iulie a anului curent,  precizează sursa citată.

 

Astfel, oaspeții au comunicat că au analizat actele necesare, au colectat informații și au elaborat o bază de date a agenților economici pe sectoare și sub-sectoare, cu referire la resursele umane, inclusiv un expert internațional a analizat cererea producătorilor agricoli, ofertei educaționale, a meseriilor și specialităților prioritare.

 

Conform proiectului până la finele anului 2017, Centrele de Excelență din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învățământ, curriculum-ului și a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual. De asemenea, maiștrii-instructori parteneri duali ai agenților economici vor fi instruiți în cadrul seminarelor tematice, precum și va fi realizată o campanie de promovare  a meseriilor cu program dual.

 

Costul total al proiectului constituie circa 2 mln de euro, bani ce sunt oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |