Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
FOTO: PCCOCS vine cu mai multe PRECIZĂRI în legătură cu „dosarul Tranga”

 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări după „lansarea în spațiul public a unor informații denaturate în legătură cu „dosarul Tranga”. 

Potrivit unui comunicat al instituției, în luna aprilie 2019, de către procurorii PCCOCS au fost inițiate investigațiile în cadrul a 2 cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvîrșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

„În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal”, susțin procurorii. 
 
 
Astfel, la data de 25 aprilie, de către procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au fost reținute în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați, adică 30 000 euro.
Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale.
 
„De asemenea, în spațiul public au apărut aluzii referitoare la presiunile asupra a două rețele de restaurante. În acest context, necesită a preciza că procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi de percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita acestor agenți economici.  Ținem să menționăm că, investigațiile PCCOCS sunt efectuate conform standardelor procesuale, aferente infracțiunilor de trafic de influență și șantaj”, se mai arată în comunicatul instituției. 
 
 
 

Sursa FOTO: PCCOCS

Amintim că 
Ion Dron, avocatul omului de afaceri Andrei Tranga, a declarat că omul de afaceri nu a fost reținut pentru că ar fi încercat să-i preia afacerea lui Viorel Varzari. milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte” şi „Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

În ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă.  Potrivit unimedia.info, în scrisoare era menţionat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”

„A început şi partea violentă a atacului raiderilor asupra SRL „Molinart Grup” şi a lui Viorel Varzari. A declanşat seria loviturilor afaceristul italian şantajat de Karamalak, Paolo Gentili. Acesta a depus o plângere procurorilor moldoveni, prin care îl acuza pe Varzari că i-ar fi „furat” în 2012 aparatul de sudat, după care l-ar fi exportat la Moscova. În baza plângerii lui Gentili, procurorii moldoveni, „încălziţi” de Tranga şi Karamalak, pornesc un dosar penal, în cadrul căruia dau dovadă de un exces de zel nemaipomenit. Atacul este realizat de procurorul anticorupţie Vladislav Bobrov, coordonat personal de şeful Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău Viorel Morari”, se arăta în scrisoare, în care se menționa că Viorel Morari ar fi primit bani în acets caz. 

„Conţinutul acestor mesaje este de o manieră rău intenţionată şi are scopul evident de a denigra imaginea instituţiei, fapt pentru care Procuratura Anticorupţie nu le va comenta. Mesajele respective au fost, în mod orchestrat, expediate atât instituţiilor de presă cât şi unor misiuni diplomatice acreditate la Chişinău. În consecinţa răspândirii lor, Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecţiei procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate”, se arată în reacția Procuraturii Anticorupție la această scrisoare.

 

 
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |