Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
FLASH // Politician român: Irinei Tarasiuc ÎI VA FI RETRASĂ cetățenia română

aquarellefm.md
Foto: aquarellefm.md
Interpretei Irina Tarasiuc, cel mai probabil, îi va fi retrasă cetățenia română, recent redobândită. De această părere este politicianul român, Eugen Tomac, care susține că a sesizat personal Ministerul român al Justiției, comunică Politik.md.
”Sunt convins că doamna în cauză nu va mai fi cetățeancă a României. Am depus personal o sesizare către catre Ministerul Justiției în care am menționat încălcarea de către aceasta a două articole din Constituția României. Un drept ți-l asumi atunci când meriți”, a menționat Tomac în cadrul unei emisiuni de la Adevărul.
De aceeași părere este și politologul Dan Nicu.
”Mi s-a părut ciudat că având în vedere procesul pe care acesti oameni l-au instrumentat pentru a obține cetățenia, a avut impertinența de a face asemena declarații. De aceea am hotrât să scriu și eu un e-mail către autoritatea națională pentru cetățenie, așa ca și alți internauți”, susține acesta.

Declarația a fost făcuttă în contextul în care interpreta Irina Tarasiuc, care și-a obținut cetățenia română acum câteva zile, la scurt timp după eveniment a scris pe Facebook că nu dă doi bani pe ea. Aceasta a menționat că este „moldoveancă și punctum”, dar avea nevoie de pașaportul românesc pentru a fi „mobilă”, ceea ce a stârnit un puternic val de indignare, sute de cetățeni moldoveni și români cerând să-i fie retrasă cetățenia cântăreței.
 
Comentarii
gica contra
04.08.2014 15:05
fata are perfecta dreptate,cunosc in Ardeal o multime de cetateni romani ...care au dobandit cetatenia Ungariei din aceleasi motive.Ungaria este in spatiul Schengen si cetatenii sai pot circula liber in intreaga lumeeeeeeeeee.
Роман
04.08.2014 15:07
Ирина, ешть браво! Фэ-ць ун пашапорт биометрик, ши ды-ле ын *улэ пе ромынь!
Vitali
04.08.2014 15:17
Cica restul basarabenilor si-au facut pasapoarte romanesti cu alt motiv.....
adriana
04.08.2014 16:03
la ce fata de taranca are ar trebui sa-si stie locul sa se odihneasca in Est
Tatiana
04.08.2014 16:14
Altii se chinuie cu anii sa o redobindeasca, da aici o ruskutza deamu o are, si inca si face misto! Mai bine sa isi faca a rusiei!!
Radu
04.08.2014 16:35
Bai, Raman, da ce-ti trebue , in patria matii, pasaport biometric ? Ca doar nu ai degand sa te duci in " geiropa" sau la fascistii de romani ? La diaistea de alde tine le trebue pasaport sovietic, caci cu acela poRussia va primeste.
vasile
04.08.2014 17:15
Îi bună de dat în cazarmă pe vreo lună! Să-i iasă și pe urechi..... apoi de o întrebat despre cetățenie.
king ROMANIA
04.08.2014 17:22
Trebuie retrasa cetatenia romana imediat si ca aceasta bestie "maldavinista"-comunista-bolsevica,sunt o gramada de basarabeni antiromani-rusofili care trebuiesc depistati si deposedati imediat din oficiu de cetatenia romana.
Eugen
04.08.2014 17:27
Irina nu e numaidecît să ai paşaport român pentru a călători fă-ţi biometric şi f*teo din ţară, dacă eşti aşa cu aere trebuia să te dezici de cetăţenia română cînd ai aflat că putem merge in UE cu biometric. Hai că nu ascund îmi plăcea cum cînţi iar acum la p.la te-am văzut şi cred că mai mulţi sunt de acord cu mine. Şi apropo răspuns pentru (gica contra). Înţelegi că diferenţa între un om simplu şi un om inconjurat de mass media este mare şi odată ce publici aşa ceva pe pagina ta de facebook păi halal de personalitatea ta şi eu sunt de acord cît mai curent să o se ea cetatenia !
Daniel
04.08.2014 18:12
Și corect a spus! Nici 2 bani nu dau pe ea... Mai bine merg cu pașaport biometric decât să ma arate toți cu degetul când vor vedea că mă identific ca român... Se descurca Irinași fără cetățenia română! :)
lori
04.08.2014 21:51
daca asta-i interpreta , eu is cobzon, o rusofonca destrabalata, care le sufla in cur rusilor , cum naiba sa dai cetatenie chiar tuturor idiotilor???
sdfsdf
04.08.2014 22:06
@gica contra, esti prost. Cetatenii din spatiul Shengen pot circula fara control vamal in spatiul shengen nu in intreaga lume. In plus si cetatenii din Roamania pot circula liber in spatiul schengen cu conditia ca sunt controlati la intrarea in spatiul schengen adica acolo unde sunt controlati si cetatenii din spatiul schengen cand intra. Schengen nu prezinta avantaje decat pt transportul de marfa pt ca nu mai stau TIR-urile prin vami. In rest omul de rand e perfect neafectat
Good,
04.08.2014 22:10
A venit satana pe pamint. Ia la dinsa nenorocita, mai bine sa lua valiza sa sa duce in rusia ca rusia e mare si incap toti acolo in sibiria acei adusi de stalin in Moldova.
Elena
04.08.2014 22:38
ce ipocriti mai sinteti! de parca nu se stie ca de ani de zile oamenii nostri isi fac pasaport romanesc DOAR pentru a fi mobili!! majoritatea asa zisor cetateni ai romaniei doar isi usureaza bataile de cap legate de calatorii spre tarile europene si cind s-a inceput aceasta practica fata asta era inca copil care nu iesea din casa fara mama. Ia cautatii atunci pe toti!! si lasati fata in pace si nu mai sovaiti atita! nu mai stiti de ce sa va agatati!! da faptu ca e o fata super decenta ca e blinda si buna la inima si munceste mult, si ajuta copiii orfani si nu a facut nimanui nici un rau si nici macar nu e capabila... asta nu se ia in consideratie!! cautati nod in papura!! fiecare se invirte cum stie! ce rau ati gasit in faptul ca fata se declara patriot al moldovei?!
adela
04.08.2014 22:44
Vasile, daca ai cunoaste fata ti-ar iesi TIE pe urechi uritele tale cuvinte! E o piine calda de fata, care e rusofona, dar face tot poate pentru moldoveni si se mindreste de cetatenia moldoveneasca. Nu acolo cautati, dragii mei!!!
Stiopa
04.08.2014 23:13
Daca esti persoana cu bun simt si daca nu vrei ca copii si nepotii tai sa umble cu cresitul sau sa cinte cu garmoska prin troleibuze sa nu intre in trans ascultind manele-besinare pe gura sau sa nu fie smecher adica parazit pin in asa masura ca sa jefuiasca pina si parintii s.a.m.d. atunci i-ti vei da seama ca Irina e un erou national . E o adevarata Jeanne d"Arc din Moldova
ion
05.08.2014 10:38
De unde a aparut asa interpreta la noi,nici nu am auzit de ea.Dar vrea sa spun fiind din domeniu ca ea nu are nimic cu muzica, este o interpreta foarte proasta care nu costa doi bani.Irina leapada muzica ca nu e de tine mai bine apucate de cetatania ruseascasi pleaca din tara,cit de cea romana trebuie sa-i fie retrasa cit mai urgent!!!
Mihai
05.08.2014 11:39
I-a lovit naţionalismul pe românaşii noştri şi pe politicienii plictisiţi și odihniţi după ani buni de somn în Parlament. Sincer, tot respectul pentru fata aia, ca e mândra de originile ei, și ca vede în cetăţenia română doar un mod de a fi mai mobila. Acuma v-aţi trezit toţi că sunteţi orgolioşi şi naționalişti. Pai dacă vreți naţionalism, faceţi şi voi ceva pentru ţara asta, că la dat din gura la bere pe terase şi pe facebook suntem cei mai buni. Dar când vă terminaţi facultăţile aici, plecaţi dincolo pentru 300 de euro în plus la salariu, şi când vă întoarceţi în vacante vorbiţi stâlcit româneşte cum e? Sau câţi dintre voi v-aţi oprit să ridicaţi o hârtie sau un ambalaj aruncat pe jos, ca doar e ţara voastră şi trebuie să o păstraţi curată? Sau că Micky Mouse Ponta e întâmpinat la el în ţară, în Harghita, cu imnul maghiar şi stă drepţi nu e problemă? Sau că staţi slugi în corporaţii străine şi luaţi ordine 12 ore pe zi pentru 250 de EURO pe lună nu vă simţiţi lezaţi? Sau că de 20 de ani vă fură toţi şi vă iau de proşti? Nu, probabil că fata aia e problema majoră a României. Eu zic să îi interziceţi accesul pe teritoriul României, eventual arestaţi-o dacă o prindeţi pe aici, şi cu problema asta rezolvată ne putem continua drumul spre viitorul glorios:))
Shikta
05.08.2014 12:04
Hai va rog atita spectacol o zis si e adevaru...de parca majoritatea moldovenilor nu isi fac cetatenie romana s-o futa din tara,toti ase mai comentati indignati,numa oameni de rahat in Moldova asta,va place tare sa mai judecati de la calculator,dativa o palma
MAICA NOASTRĂ,SFÂNTA ROMÂNIE
06.08.2014 00:05
PROVOCAREA AGENTEI lui dodonKGB-parașuta Irina Tarasiuc : Călăii OCUPANȚI RUȘI au clocit o nouă strategie PENTRU A BĂGA URA ÎNTRE FRAȚII ROMÂNI! Insultarea Țării Noastre MAMĂ ROMÂNIA și a FRAȚILOR ROMÂNI! AGENTA lui dodonKGB-parașuta Irina Tarasiuc, a primit de la ocupanții ruși misiunea de a scuipa în public, în stil de viperă rusească, pe DREPTUL SFÂNT LA CETĂȚENIA ROMÂNĂ ! Atenţie,Călăii OCUPANȚI RUȘI nu se vor opri aici: SE VOR ÎNMULŢI PROVOCĂRILE KAGHEBISTE ! ”Unei propagandiste a organizațiilor Moscovei de la Chișinău i se va retrage cetățenia română. Eugen Tomac: „Irina Tarasiuc este nedemnă să mai deţină cetăţenia română”
Andrei
06.08.2014 13:45
@Elena N-a zis nimeni ca nu e fata buna si cuminte, dar a fi bun la inima si decent, nu e suficient pentru a fi român, deci a avea cetatenie română. Poate fi fata buna si ca cetatean al republicei Moldova, de etnie rusa, fara a fi cetatean român, pentru că, după propriile declarații, nu e româncă. Poate întradevăr sunt si alti moldoveni care nu se simt români si au luat fraudulos cetatenia română, dar când faci ceva ilegal, taci naibii in banca ta si nu le spune celor pe care i-ai fraudat ca sunt doar o viza.
Horia Marinescu
07.08.2014 19:49
Pentru toti moldovenii!!! Cetățenia unei tari este o mândrie si trebuie tratată cu respect. Daca mulți o obținut numai din interese economice si de Mobilitate este problema lor. Dar....trebuie sa știți ca noi romanii nu suntem cei mai mari admiratori ai vostrii deoarece ați adus : crima organizata, Prostituția, promiscuitatea si mai ales lipsa de educație. Nu Toti. Repet Nu toți. Dar asta este percepției majoritații, si nu ne putem sustrage adevărului,,pieții". Incercati sa fiti loiali țării de Adopție si nimeni, dar absolut nimeni nu va avea de reproșați ceva. Va spune unul care va cunoaște bine si are mulți prieteni basarabeni, oameni extraordinari. Eu iubesc Basarabia deoarece este românească, insa nu este suficient pentru a înțelege basarabenii. Si in final va recomand. Iubiti România in felul vostru dar iubiti-o. Ea este Leagănul limbii si istoriei bunelor si bunicilor vostrii, nici decum Rusia criminala. Sunteți bine veniți acasă.
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |