Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, vor fi asigurați anual cu fructe

.bistrita24.ro
Foto: .bistrita24.ro
Elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, vor fi asigurați cu fructe proaspete. Asta, după ce, în luna octombrie Guvernul va lansa Programul național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete și va fi susținut de Guvern anual. Acesta va avea drept scop, sporirea consumului regulat de fructe în rândul copiilor și susținerea producătorilor autohtoni. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, declarația a fost făcută  de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței de ieri a grupului de lucru, constituit în scopul elaborării și implementării Programului dat, transmite Politik.md.

 

”La prima etapă de implementare a Programului ne vom limita doar la mere, iar ulterior ne propunem ca elevii să fie asigurați și cu alte fructe sezoniere, care sunt recoltare la noi în țară”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

În cadrul ședinței a fost luată decizia ca timp de 7 zile să fie elaborat conceptul, regulamentul, caietul de sarcini și alte documente necesare pentru punere în aplicare a Programului. Participanții la reuniune, reprezentanți ai diferitor instituții de stat, Asociației producătorilor și Exportatorilor de fructe ”Moldova Fruct”, precum și unor organizații non-guvernamentale au convenit că fructele vor fi procurate doar de la producătorii autohtoni în urma unui examen fito-sanitar, care dispun de condiții de păstrare a acestora și asigură îndeplinirea cerințelor înaintate pentru standardele fructelor.

 

Membrii grupului de lucru au mai convenit asupra faptului că pentru livrarea fructelor către instituțiile de învățământ să fie desfășurat un concurs între companiile de transport/logistică, care să asigure săptămânal instituțiile școlare cu cantitatea necesară de fructe, iar monitorizarea procesului de realizare a programului să fie efectuată de secțiile raionale de educație. În scopul elaborării unui program eficient de asigurare a elevilor cu fructe proaspete membrii grupului de lucru au decis să atragă în acest proces partenerii de dezvoltare, societatea civilă și să consulte experiența internațională în domeniul dat.

 

 

Conform estimărilor, până la finele anului curent, pentru asigurarea zilnică a celor circa 340 mii de elevi din clasele primare și gimnaziale cu mere sunt necesare circa 1700 de tone, iar pentru întreg anul școlar această cantitate poate ajunge la peste 3500 tone.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |