Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Doritorii de a beneficia de o locuință socială, în raionul Nisporeni, pot depune o cerere până pe 1 noiembrie 2017

mdrc.gov.md
Foto: mdrc.gov.md
Tinerii și familiile cu mulți copii din raionul Nisporeni ce își doresc o locuință socială pot depune o cerere la Consiliul raional până pe 1 noiembrie 2017. Despre actele necesare și condițiile de distribuire a locuințelor de acest tip au discutat ieri, în cadrul unei ședințe reprezentanții autorităților publice locale și managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova, Iunona Lungul, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, comunică Politik.md.

 

„A fost instituită o comisie locală, care va analiza cererile și dosarele depuse. Termenul limită de depunere a cererilor și dosarelor este 1 noiembrie 2017. Sperăm ca până la începutul sezonului rece toți beneficiarii să fie deja în casă nouă", a menționat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

 

La rândul său, managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova (UIP II), Iunona Lungul a vorbit despre situația pe șantier, dar și a explicat care sunt condițiile de eligibilitate și cine ar putea beneficia de o locuință socială.

 

„Conform Regulamentului sunt cinci categorii de beneficiari: persoane cu dizabilităţi severe; persoanele dezinstituționalizate (orfani cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 ani; familiile cu trei și mai mulți copii minori sau familiile monoparentale ce cresc cel puţin 2 copii minori; familiile sau persoanele care întreţin copii cu dizabilităţi severe; familiile tinere în care cel puţin unul dintre membrii familiei este angajat în sistemul bugetar sau persoane sub 35 ani angajaţi ai instituţiilor bugetare în domeniul educaţiei, sănătăţii, asistenţei sociale). Bineînțeles ei devin beneficiari dacă nu au în proprietate o locuință, au venituri lunare mici și nu au beneficiat de credite preferențiale sau alte ajutoare din partea statului pentru a-și construi sau procura o locuință", a subliniat managerul UIP II, Iunona Lungul, în cadrul discuțiilor cu autoritățile publice locale. De asemenea, Iunona Lungul a precizat că pe șantier au fost executate lucrări ce țin de finisările interioare a pereților, tavanelor, montarea ușilor, placarea  pereților  cu  teracotă  în blocurile  sanitare  și  bucătării. Au fost instalate rețelele  inginerești  interioare, iar în maximum 60 de zile urmează să fie semnat procesul verbal la terminarea lucrărilor.

 

Amintim, în primăvara anului 2015, în raionul Nisporeni a fost inițiată construcția a 4 blocuri locative, în total 93 de apartamente sociale. Costul total al proiectul  fiind de circa 2,8 mln euro. Banii sunt oferiți de Banca de Dezvoltare a  Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui împrumut, oferit țării noastre pe un termen de pînă la 20 de ani.

 

 Apartamentele vor fi finisate la „cheie", dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sistem de încălzire autonom cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare din MDF, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat sau linoleum.

 

Pentru a beneficia de o locuință socială este necesar de a respecta câteva condiții. Regulamentul cu referire la criteriile de eligibilitate și metoda de depunere a actelor poate fi accesat pe pagina web a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |