Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Consumul de alcool și alimente, interzis în cimitire. Ce recomandă polițiștii și salvatorii, de Paștele Blajinilor

 Circa 3.000 de polițiști, carabinieri și salvatori vor fi la datorie pe 7 și 8 iunie, pentru a asigura ordinea și securitatea publică în țară, de Paștele Blajinilor. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să poarte măști și mănuși pe teritoriul cimitirelor, dar și să evite consumul de alcool și alimente, în caz contrar, riscând să fie sancționați de către oamenii legii.

Angajații subdiviziunilor MAI vor asigura ordinea publică și monitorizarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus la circa 1.500 de cimitire din țară, dar și la slujbele religioase desfășurate în biserici. Doar la Cimitirul Sfântul Lazăr din capitală vor fi implicați peste 400 de angajați ai Ministerului de Interne.

„Este necesară echiparea cu măști și mănuși, menținerea distanței sociale și evitarea aglomerațiilor. De asemenea, se interzice consumul de alimente și băuturi alcoolice în cimitire”, a menționat Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului Naţional de Securitate Publică.

„Petreceți acest eveniment în mod civilizat, cu respectarea regulilor dictate, pentru a nu contribui la creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Fiți vigilenți la bunurile personale și respectați ordinea publică. Chiar dacă sunteți obișnuiți să sărbătoriți într-un mod tradițional, obișnuit, anul acesta trebuie să petreceți altfel”, a menționat Oleg Graur, șef-adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Totodată, angajații MAI vor patrula străzile cu flux sporit de cetățeni, pentru a preveni încălcările ordinii publice, dar și furturile din locuințe, care devin mai frecvente în această perioadă.

Inspectorii de patrulare vor întreprinde mai multe măsuri planificate pe traseele din țară, pentru a monitoriza și fluidiza fluxul de transport, dar și pentru a preveni accidentele rutiere și încălcările regulilor circulației rutiere.

În contextul zilelor de weekend, oamenii legii recomandă cetățenilor să evite ieșirile în locurile de agrement, pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. „Aflarea în locurile publice se admite doar pe perioade scurte de timp, cu respectarea distanței sociale, iar petrecerea timpului în zonele de agrement în aer liber, mai ales cu frigărui, este interzisă”, a subliniat Sergiu Paiu.

De asemenea, părinții sunt îndemnați să nu lase copiii fără supraveghere și să se asigure că cei mici sunt în siguranță, în special în contextul creșterii temperaturii aerului și a tentației de a merge la scăldat, cu sau fără adulți.

„Îndemnăm cetățenii să se abțină de la activități care presupun aglomerări de persoane, se referă atât la ceremoniile religioase, cât și la cele sociale. Există risc mare atât de răspândire a infecției, cât și al efectelor secundare, datorate utilizării flăcării deschise, cum ar fi lumânările, în mod special atunci când copiii sunt lăsați în voia lor și au acces la sursele de aprindere. În același timp, crește riscul de înec pentru cei care se aventurează să meargă la scăldat, avem deja 10 cazuri anul acesta, în ultimul fiind vorba despre un minor, care s-a înecat fiind lăsat singur la scăldat”, a atenționat Alexandru Oprea, șef-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al MAI.

Șeful Inspectoratului Naţional de Securitate Publică a atenționat că cetățenii care nu se vor conforma regulilor vor fi sancționați, fără însă a preciza care anume vor fi sancțiunile și dacă rămân în vigoare amenzile de peste 20.000 de lei.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |