Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Cehia va susține Republica Moldova în dezvoltarea planificării strategice a regiunilor Centru, Sud și UTA Găgăuzia

mdrc.gov.md
Foto: mdrc.gov.md
Un proiect-pilot de modernizare a planificării strategice în regiunile de dezvoltare Centru, Sud și UTA Găgăuzia va fi realizat cu susținerea financiară a Guvernului Cehiei. Despre beneficiile implementării proiectului în toate regiunile de dezvoltare ale țării noastre s-a discutat ieri, 16 martie, în cadrul conferinței „Guvernanța regională: principii, modele și instrumente de suport", desfășurată la Chișinău, comunica Politik.md.

 
În debutul evenimentului, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi a vorbit despre proiectele comune în derulare și a reconfirmat disponibilitatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor de a extinde proiectul-pilot de îmbunătățire a planificării strategice, realizat în regiunea de dezvoltare Nord a țării, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.
 
"După realizarea proiectului-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord" am decis că este oportun să multiplicăm expriența și în celelalte regiuni de dezvoltare. Apreciem mult colaborarea cu  Agenției Cehe pentru Dezvoltare în realizarea mai multor proiecte de dezvoltare pe parcursul ultimilor ani și  ne exprimăm recunoștința pentru suportul în identificarea oportunităților de diversificare economică și sporirea investițiilor în regiuni. Obiectivul proiectului este de a utiliza metode moderne de planificare strategică pentru promova oportunitățile investiționale din regiuni", a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în discursul de salut.
 
La rîndul său, Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Excelența Sa Zdeněk Krejčí, și-a manifestat susținerea plenară în vederea extinderii proiectului de dezvoltare a planificării srategice, ce va oferi oportunități de sporire a investițiilor în regiunile de dezvoltare, drept rezultat al programării eficiente.
 
În cadrul conferinței au fost prezentate cele mai importante rezultate ale proiectului-pilot de dezvoltare a planificării strategice la nordul Moldovei, printre care publicațiile „Manualul Strategiei de brand pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova" și „Manualul utilizatorului QGIS. Versiunea: 2.0". Totodată, au fost promovate metode moderne de planificare strategică - Sistemul Informațional Geografic (GIS) și branding-ul regional. De asemenea, au fost prezentate informații relevante despre promovare produselor și serviciilor din regiuni pe piața internă și externă, Strategia de brand pentru Regiunea de dezvoltare Nord și sporirea gradului de informare în privința datelor în domeniul dezvoltării regionale.
 
 „Rezultatele bune ale acestui proiect-pilot ne vor permite să trecem la un nivel superior de implementare a proiectelor. Proiectul de dezvoltare a planificării strategice, utilizând date geospațiale, este un proiect-pilot în sensul deplin al cuvântului, întrucât vorbim despre un nou tip de planificare strategică. În acest fel, putem atrage investitori în Regiunea de Dezvoltare Nord", a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug. De asemenea, directorul Ion Bodrug a comunicat că în prezent, ADR Nord și partenerii săi de la Agenția Cehă pentru Dezvoltare discută despre un nou proiect de dezvoltare regională, ce va include specializarea regională, utilizarea sistemelor geoinformaționale (GIS), marketingul regional și alte instrumente de promovare a Regiunii de Dezvoltare Nord. 
 
Precizăm că proiectul-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord, Moldova" a fost inițiat în anul 2015 cu o durată de doi. Pentru realizarea acestuia Guvernul Cehiei a oferit prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare circa 92 de mii de euro.
 
 La conferință au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, locale, furnizori de date, organizații donatoare și reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |