Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Beneficiarii locuințelor sociale din raionul Soroca și-au primit cheile de la apartamente

mdrc.gov.md
Foto: mdrc.gov.md
Astăzi, în cadrul unei ceremonii festive, organizată de autoritățile publice locale din raionul Soroca, beneficiarii de locuințe sociale și-au primit cheile de la apartamente. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cele 72 de locuințe au fost distribuite tinerilor specialiști angajați în sectorul bugetar, familiilor cu mulți copii și persoanelor cu nevoi speciale, comunică Politik.md.

La eveniment au participat: Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca și reprezentanții  autorităților publice locale.  

În mesajul de salut,  Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și-a exprimat susținerea Guvernului în identificarea soluțiilor de finanțare pentru alte astfel de proiecte, încurajând autoritățile locale să colaboreze cu cele centrale pentru a dezvolta proiecte cu adevărat importante pentru oameni și pentru comunitățile lor. De asemenea, Premierul a precizat că, cea mai mare bogăție a Republicii Moldova sunt oamenii și în acest sens,  merită să se facă investiții.  

"Aceste apartamente înseamnă o șansă la o viață mai bună pentru tot atâtea familii de soroceni, inclusiv a unor familii tinere. Guvernul pe care am onoarea să-l conduc vrea să sprijine tinerii din țara noastră, să-i încurajeze să rămână aici și să-și întemeieze o familie. Cea mai mare bogăție a Republicii Moldova sunt oamenii. Trebuie să avem grijă și să investim în cetățenii țării noastre. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, pentru că dumneavoastră meritați", a precizat Prim-ministrul țării.

La rîndul său, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a vorbit despre costul și obiectivul proiectului, subliniind în ce localități se construiesc, în prezent, locuințe sociale.

"Costul total al proiectului din Soroca, a constituit circa 2,2 milioane de euro, din care 65 la sută au fost oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar alte 35% a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Obiectivul este de a  depăși eficient o veche provocare, asigurarea cu locuințe a tinerilor specialiști, a cetățenilor cu venituri mici, a persoanelor cu nevoi speciale. În ultimii doi ani, am reușit  să construim locuințe sociale pentru concetățenii din raioanele Călărași, Briceni, Sîngerei,  Hîncești, în total 171 de apartamente. În prezent, se efectuează lucrări de construcție pe șantierele din raioanele Nisporeni, Ialoveni, Leova, adică alte 280 de apartamente sociale. În primăvara acestui an vor demara construcțiile și în raioanele Fălești, Rezina și Glodeni", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în discursul de deschidere a ceremoniei de înmânare a cheilor de la apartamente.

Totodată, oficialul a precizat că pînă la sfîrșitul anului 2018, în total vor fi construite circa 700 de locuințe sociale.

 Reiterăm, faza II de construcție a locuințelor sociale a demarat în Republica Moldova în anul 2012, în baza unui Acord de parteneriat, prin care Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a acceptat să ofere un împrumut țării noastre, în sumă totală de 20, 4 mln euro pentru o perioadă de pînă la douăzeci de ani, cu o perioadă de grație de cinci ani. De asemenea, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și-a exprimat disponibilitatea de a lansa negocierile referitor la inițierea fazei III a  proiectului.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |