Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale, modernizată în cadrul Programului GPOI

.army.md
Foto: .army.md
Locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, împreună cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, au efectuat astăzi o vizită la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta cu procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii” (GPOI), finanţat de Guvernul SUA, transmite Politik.md.

 

Într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării se mențio0nnează că, oficialii au vizitat câmpul de ţinte multifuncţional şi cele două tiruri modernizate în cadrul primei etape a proiectului, precum şi anexele a trei cazarme, aflate în construcţie. De asemenea, ambasadorul Pettit şi colonelul Ohladciuc s-au deplasat la statul major al bazei militare, destinat pregătirii teoretice şi la orăşelul tactic, care urmează a fi renovat şi utilizat pentru antrenamentele practice ale militarilor Armatei Naţionale, detaşaţi în operaţiuni de menţinere a păcii cu mandat ONU.

 

Colonelul Ohladciuc a mulţumit Guvernului SUA pentru sprijinul constant acordat Armatei Naţionale prin intermediul diverselor programe de instruire şi asistenţă, inclusiv în cadrul GPOI. „Noi ne-am alăturat acestui program pentru că am dorit să îmbunătăţim condiţiile de instruire a militarilor Armatei Naţionale care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii sub egida ONU, iar SUA ne-au oferit această oportunitate. Contăm în continuare pe sprijinul partenerilor noştri americani şi sperăm să desfăşurăm activităţi benefice pentru armatele ambelor ţări”, a spus colonelul Ohladciuc.

 

De notat că GPOI a fost fondat în 2004 şi reprezintă contribuția SUA la Planul de Acțiuni G8 pentru extinderea operațiunilor internaționale de menținere a păcii. Din 1997 şi până în prezent, în cadrul programului GPOI și celor care l-au precedat au fost instruiţi militari în peste 53 de țări.

 

Republica Moldova s-a alăturat programului GPOI în 2012, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de instruire a militarilor Armatei Naţionale detaşaţi în misiuni externe de menținere a păcii cu mandat ONU. Programul prevedere modernizarea Bazei Militare de Instruire a Armatei Naţionale.

 

Armata Naţională participă în misiuni internaţionale de menţinere a păcii începând cu anul 1997, cu un total de aproximativ 300 de ofiţeri şi subofiţeri în Irak, Liberia, Sudan, Sudanul de Sud Coasta de Fildeş, Republica Central Africană, Georgia, Tadjikistan, Ucraina, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Kosovo.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |