Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Aprobat şi de Parlament: Stadionul Republican va fi desfiinţat pentru construcţia Ambasadei SUA

 Proiectul de lege a stârnit discuţii aprinse în Parlament. În semn de protest, deputații socialiști au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

„Este absolut clar ca pe acest loc nu putem construi un stadion, pentru că s-a schimbat pe parcursul acestor ani situația din oraș. Ceea ce așteptam astăzi în Parlament este o analiză clară de ce suntem nevoiți să vindem acest teren și din ce cauze s-a ajuns ca locul unde este amplasat Stadionul Republica să arate astfel”, a spus deputatul democrat, Dumitru Diacov.

„Vânzarea Stadionului Republican nu este vânzarea unui simplu teren, de aici a început istoria sportului în Moldova. Există semne de întrebare cine va recupera banii pentru demolarea acestui stadion. Stadionul poate nu este amplasat în cel mai bun loc, dar nici nu trebuie lăsat în paragină. Propunem fondarea unei întreprinderi de stat care să se ocupe de gestionarea acestui teren, unde să fie transmişi banii din vânzarea terenului. Am susţine acest proiect dacă banii vor merge la construcţia noului Stadion Republican”, a declarat Lilan Carp, deputat liberal.

„Edificiile sportive în loc sa fie construite sau renovate se dau unor entități pentru a fi utilizate în alt scop. Noi (socialiștii) nu vom participa la acest vot rușinos pentru că nu se acționează în interesul statului”, a spus deputatul PSRM, Vasile Bolea.

„Aș vrea să mă adresez președintei fracțiunii, PSRM, Zinaida Greceanîi, care timp de câțiva ani a fost premier – ce a făcut ca să nu lase în paragină Stadionul Republican, asta după ce un alt prim-ministru (Vasile Tarlev) a distrus și a lăsat în paragină acest loc. Suntem acum mari și tari, dar ce a făcut Primăria în acest sens timp de mai mulți ani? Veniți cu propuneri, găsiți soluții, nu doar blamați ceea ce se încearcă să se facă”, a replicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, a propus ca banii ce vor fi obținuți din urma acestei tranzacții să fie redirecționați pentru construcția unui Stadion Republican, propunere ce nu a fost susținută de către majoritatea parlamentară, prezentă în sala de ședințe.

Amintim că acum două zile și Guvernul a aprobat acest proiect de lege cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, ce prevede desfiinţarea Stadionului Republican.
 
Potrivit documentului, Guvernul urmează să mandateze autoritățile publice competente care vor asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acestuia.

Stadionul Republican, cu suprafaţa totală de 5,1814 de hectare, a fost fondat în 1952. Acesta fost închis în 2006, pe motiv că nu mai corespundea criteriilor FIFA și UEFA de desfășurare a meciurilor internaționale. În vara anului 2007, la inițiativa prim-ministrului de atunci, Vasile Tarlev, au început lucrările de demolare a Stadionului Republican, ce, ulterior, au fost stopate. De-a lungul anilor, autoritățile de la guvernare au anunțat diferite proiecte grandioase de renovare a Stadionului, însă niciunul nu a fost dus la bun sfârșit.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |