Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Agricultorii vor beneficia de asistență tehnică pentru elaborarea planurilor de afaceri

pprovincial.md
Foto: pprovincial.md

Agricultorii din Republica Moldova care vor accesa credite în condiții avantajoase în cadrul programului „Livada Moldovei" vor beneficia de asistență tehnică pentru elaborarea planurilor de afaceri și  accelerarea proiectelor de investiții. Despre activitățile de consultanță  oferite beneficiarilor s-a discutat, ieri, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul primei ședințe a Consiliului de Observatori a Asistenței tehnice în sprijinul implementării activităților desfășurate de „Livada Moldovei”, transmite Politik.md.

 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, în cadrul discuțiilor, ministrul instituției, Liviu Volconovici, a menționat că: ”Este salutabil faptul că după contractul semnat în iulie 2014 între Banca Europeana de Investiții și Guvernul Republicii Moldova în baza căruia a fost acordat un împrumut de 120 Milioane Euro pentru țara noastră, se acordă și asistența tehnică, ce prin instruiri, schimb de experiență, va ajuta beneficiarii să își dezvolte afaceri în agricultură. Vor învăța să scrie un plan de afaceri, să elaboreze proiecte investiționale, precum și să își dezvolte capacitățile pentru a absorbi acest împrumut. Beneficiari vor fi producătorii de fructe, nuci, pomușoare, struguri de masă, dar și întreprinderile  cu activități de post -recoltare și procesare”.

 

Totodată, ministrul a precizat că 10 la sută din împrumuturi în cadrul programului „Livada Moldovei" sunt oferite sectorului educațional și științific, contribuind astfel la îmbunătățirea pregătirii forțelor de muncă conform rigorilor pieței.

 

”Prin implicarea instituțiilor de învățământ încercăm să creăm acea legătură atât de necesară între piața muncii și sectorul educativ. Nu putem să nu scoatem în evidență importanța ajustării pregătirii profesionale pentru sectorul agrar, fie că vorbim de cadre muncitorești, fie de specialiști de o calificare înaltă”, a specificat ministrul Liviu Volconovici.

 

În contextul activităților de consultanță  oferite beneficiarilor, directorul executiv al unității de implementare a proiectului „Livada Moldovei", Iurie Brumărel, a vorbit despre obiectivul asistenței tehnice.

 

”Asistenta Tehnică va completa activitățile Unității de implementare a proiectului, aducând o vizibilitate sporită a posibilităților de finanțare și a activităților actorilor principali, dar și lărgind spectrul de servicii de susținere pentru beneficiarii finali. Vom coopera cu mai mulți actori din sector, începând de la organizațiile de consultanță până la asociațiile de profil, ceea ce va asigura consolidarea capacităților și accelerarea proiectelor de investiții,  dar și pilotarea activităților inovatoare”, a subliniat Iurie Brumărel.

 

Reprezentanții companiei de consultanță și-au exprimat disponibilitatea de a susține dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră, dând asigurări că vor oferi cele mai eficiente metode de instruire și vor acorda un suport informațional eficient, în procesul de implementare a asistenței tehnice.

 

Amintim, programul „Livada Moldovei" a fost lansat cu susţinerea Băncii Europene de Investiţii, ce oferă agricultorilor din Republica Moldova posibilitatea să acceseze credite în condiţii avantajoase, cu scopul dezvoltării afacerii. Valoarea totală a proiectului constituie 120 milioane de euro, ce trebuie valorificat până în anul 2021.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |