Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
A fost instruit cel de-al doilea grup de profesori care vor preda în școli ”Relații armonioase în familie”

Disciplina opțională ”Relații armonioase în familie” va fi predată elevilor și în anul școlar viitor. În acest context, ”La Strada” a organizat în perioada 07-11 august 2017 un curs de instruire a profesorilor care le vor vorbi elevilor despre cum să îşi gestioneze emoţiile, cum să comunice în cuplu, dar şi cum să recunoască şi evite cazurile de violenţă, comunică Politik.md.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Internațional “La Strada”, la evenimentul denumit generic ”Școala de vară” a participat un grup format din 24 de profesori din 18 raioane ale Republicii Moldova. În cele cinci zile de curs, aceștia au avut 22 de sesiuni de instruire în cadrul cărora li s-a vorbit despre dependența în relații, cauzele, efectele și caracterul ciclic al violenței în familie. La fel, prin intermediul studiilor de caz și a aplicațiilor didactice, profesorii au învățat despre strategiile de încheiere a relațiilor abuzive, despre prejudecățile și stereotipurile în cuplu ș.a.

 

Ca și anul trecut, scopul disciplinei este de a ajuta elevii să dezvolte relaţii armonioase și durabile de cuplu. ”Fiind un subiect nou, dar totodată actual și sensibil, practica arată că aceștia adresează multe întrebări. De aceea, este cu atât mai important ca cei care vin în fața elevilor să fie pregătiți. Experiența anului trecut ne-a arătat că a le vorbi elevilor despre rolurile în cuplu poate fi o adevărată provocare, de aceea apreciem interesul și dedicația primului grup de profesori, care vor preda disciplina deja al doilea an la rând. La fel, a profesorilor din cel de-al doilea grup, care  își doresc să promoveze mesaje  asertive în licee. Astfel se va dubla comunitatea profesorilor care predau disciplina ”Relații armonioase în familie”, lucru care ne bucură”, susține Daniela Misail-Nichitin, directoarea Programului Femei în cadrul ”La Strada”.

 

Potrivit planului de studii, și în acest an orele de ”Relații armonioase în familie” vor fi interactive, elevii fiind îndemnați să-și analizeze propriile experiențe, dar și să învețe din situații simulate.

 

Cursul "Relaţii armonioase în familie" a fost elaborat de Centrul  Internaţional "La Strada" şi avizat pozitiv de Consiliul Național pentru Curricula Școlară al Ministerului Educaţiei. Acesta a fost introdus în planul cadrul de studii pentru anul de studii 2016-2017 drept disciplină opţională în licee.

 

În cadrul unui studiu tematic elaborat la finele primului an de studii, au fost chestionați peste 800 de elevi. Rezultatele acestuia au confirmat faptul că după ceau urmat disciplina opţională „Relaţii armonioase în familie” aceștia și-au schimbat atitudinea față de violența în cuplu și rolurile partenerilor într-o relație. În consecință, tot mai mulți elevi cred că „o bună gospodină” poate avea o părere proprie, iar mai puțini pun accentul pe frumuseţe, pe obligația femeii de a face curăţenie și de a-și „ierta” soţul atunci când o jigneşte. La fel, a crescut numărul elevilor care nu mai cred că o femeie trebuie să tolereze violenţa pentru a-şi păstra familia

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |