Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Valeriu Munteanu, despre Planul de acțiuni al Guvernului: Este un document cu abordări superficiale, amorf, lent, static și fără nici un element de reforme fundamentale

Liderul USB, Valeriu Munteanu, susține că Planul de acțiuni al Executivului pentru anul 2019-2020 „este scris în spiritul „de stabilitate politică” a guvernului Filip, semănând izbitor de mult cu documentele similare, care au emanat în ultimii 3 ani, de la Guvernul Partidului Democrat a lui Vladimir Plahotniuc”. De asemenea, el spune că este un document cu abordări superficiale, amorf, lent, static și fără nici un element de reforme fundamentale.

„Documentul privind declararea statului captiv a fost abandonat în totalitate de guvernarea PSRM-ACUM și respectiv Guvernul a abandonat în abordările sale programatice retorica de eliberare a „statului captiv”, respectiv majoritatea covârșitoare a acțiunilor ce se doresc a fi asumate de Guvern pentru următorul an sunt de fapt „conserve” pregătite de fostul Guvern. Mai mult decât atât cele mai „consistente” documente nu sunt opera intelectuală, reformatoare a acestui Guvern ci sunt/vor fi elaborate și adoptate reieșind din Planul de Acțiuni pentru Acordul de Asociere UE-RM pentru anii 2017 – 2019”, se mai arată într-o declarație a politicianului. 

În același timp, potrivit lui Valeriu Munteanu, Guvernul și-a asumat, prin acest document, sarcini puține și ușoare, ori marea majoritate a obiectivelor trasate, au deja conținut, multe documente au un înalt grad de maturitate, fiind elaborate deja sau fiind în curs de elaborare. „Mai mult decât atât, majoritatea obiectivelor prevăd adoptarea unor Hotărâri de Guvern și doar câteva obiective prevăd adoptarea unor legi sau modificarea Constituției, ceea ce demonstrează faptul că Guvernul nu poate conta pe deplin pe suportul majorității parlamentare, pe care încearcă astfel s-o eludeze artificial. Cele mai dezamăgitoare sunt obiectivele Guvernului la capitolul Justiție și combaterea corupției. La capitol justiție toate obiectivele sunt declarative și repetă spiritul multiplelor „reforme” anterioare ale justiției, realizate de la 2009 încoace. Astfel, după un an de „acțiuni” al Guvernului Sandu pe acest domeniu lucrurile vor rămânea conservate. La capitolul combaterea corupției viziunea și acțiunile Guvernului practic lipsesc. Corupția jubilează”, a mai spus Munteanu. 

Amintim că prmeierul Maia Sandu declara că la baza Planului de acțiuni al Guvernului se află prevederile Acordului de asociere cu UE, scoaterea instituțiilor de stat din captivitate, reformarea justiției și lupta împotriva corupției. 

Citește și:
DOC// Deputatul Alexandru Olenic a adresat o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES. „Sper că Executivul va reveni la ”reforma” agenției”
DOC// Deputatul Alexandru Olenic a adresat anterior o interpelare premierului Ion Chicu în legătură cu problemele de la MOLDPRES. „Sper că Executivul va reveni la ”reforma” agenției”
Citește și:
Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, odată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional, având la bază interesul îngust de partid. Dar cum rămâne cu ȚARA?
Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, odată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional, având la bază interesul îngust de partid. Dar cum rămâne cu ȚARA?
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |