Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Un nou program de cooperare a fost semnat între Guvernul de la Chișinău și ONU

gov.md
Foto: gov.md
În cadrul şedinţei Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat ONU – Republica Moldova, desfăşurată astăzi la Guvern, Premierul Pavel Filip şi Coordonatoarea rezidentă a ONU și Reprezentanta permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, au semnat Cadrul de Asistență ONU pentru Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova pentru perioada 2018-2022, comunica Politik.md.
 
Potrivit Guvernului, noul program, în valoare de 155,5 milioane de dolari, va contribui la realizarea priorităților de dezvoltare a ţării noastre pe următoarele domenii: guvernare, drepturile omului și egalitate de gen; creștere economică durabilă, incluzivă și echitabilă; durabilitate și reziliență a mediului înconjurător; dezvoltare socială incluzivă și echitabilă.
 
„Evenimentul de astăzi este o nouă ocazie de a sublinia rolul ONU, ca susținător de durată al implementării reformelor și al modernizării țării. Acest cadru de cooperare, pentru 2018-2022, va aborda provocările existente în domeniul dezvoltării, va asigura realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și corespunde priorităților strategice de dezvoltare ale Guvernului”, a menţionat Premierul Pavel Filip.
 
Prin intermediul Cadrului de asistență, ONU se va concentra pe consolidarea bunei guvernări, şi creşterea eficienţei activităţii instituțiilor publice. Totodată, ONU va coopera cu Guvernul de la Chişinău în vederea sporirii calităţii serviciilor în domeniile educației, sănătății și politicilor sociale, creării de oportunități pentru locuri de muncă decente, precum şi a îmbunătăţirii condițiilor de viață ale tuturor cetățenilor țării, în special, ale grupurilor vulnerabile și dezavantajate.
 
„Reprezentanții grupurilor vulnerabile la discriminare și încălcări ale drepturilor omului au fost consultați pe larg pentru a ne asigura că perspectivele și nevoile lor sunt susținute. Totodată, noul Cadru de asistenţă se bazează pe experiența acumulată din programul anterior și aprofundează și mai mult cooperarea dintre Republica Moldova și ONU”, a subliniat, la rândul său, Coordonatoarea rezidentă a ONU și Reprezentanta permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva.
 
Cadrul de asistență pentru anii 2018-2022 include mai mult de 15 agenții ONU rezidente și non-rezidente, fonduri și programe de dezvoltare. Organizația Națiunilor Unite și-a stabilit prezența sa în Republica Moldova prin intermediul programelor și agențiilor sale specializate, imediat după aderarea țării noastre la ONU, în anul 1992.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |