Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Steinmeier vine cu un mesaj de susținere al Germaniei pentru Maia Sandu: „Reformele din RM sunt cele mai curajoase din regiune”

 Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a lăudat eforturile președintelui Maiei Sandu spre reformă în Republica Moldova declarând că schimbările sunt cele mai curajoase din regiune. Steinmeier a venit la Chișinău cu un pachet de 10 milioane de euro destinați pentru expertiză pentru realizarea reformelor.

„Stimată doamnă Sandu, v-ați propus să faceți multe. Noi doi știm că calea spre succes nu este una simplă. Dar, beneficiați de sprijinul politicului și al societății și trebuie să știți că beneficiați și de un sprijin puternic din Germania”, a declarat Steinmeier.

Frank-Walter Steinmeier a mai vizitat Republica Moldova acum cinci ani în calitate de ministru de Externe. „Am regăsit acum un iz de schimbare, un elan și o dinamică pe care noi dorim să le sprijinim. Motivul vizitei mele este unul bun pentru că succesul programului dumneavoastră, doamnă președinte, este important pentru cetățenii din R. Moldova, dar în egală măsură pentru Germania. UE are nevoie d eo vecinătate estică stabilă și prosperă, iar reformele din R. Moldova sunt exemplul cel mai curajos din întreaga regiune”, a declarat Steinmeier.

Cei doi președinți deschid azi o conferință economică comună cu participarea oamenilor de afaceri din Germania și R. Moldova. 

Maia Sandu a declarat că începând cu anul 2022, cetățenii din Republica Moldova se vor putea angaja oficial în Germania la munci sezoniere. Totodată, în luna octombrie va demara procedura de semnare a unui acord de conversiune a permisului moldovenesc în unul german, fără a susține proba teoretică.

În luarea sa de cuvânt, Maia Sandu a menționat sprijinul politic și economic pe care Germania îl acordă Republicii Moldova. Șefa statului a pledat pentru continuarea proiectelor, programelor de asistență și acțiunilor pe care le derulează Germania în Republica Moldova, relevând că valoarea lor în ultimele două decenii se ridică la 290 de milioane de euro.

Vorbind despre preocupările actualei puteri, Maia Sandu a menționat agenda de reforme, în primul rând în justiție, combaterea corupției, buna guvernare, accentuând că interesul Germaniei pentru consolidarea securității în regiunea Mării Negre este confluent voinței Republicii Moldova. „O vecinătate pașnică și stabilă este o precondiție pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Totodată, liniștea în regiunea Mării Negre este importantă și pentru UE, care își dorește stabilitate și pace la frontieră, păstrarea unui dialog activ și constructiv cu statele din Parteneriatul Estic”, a spus șefa statului.

În altă ordine de idei, Maia Sandu a anunțat că, începând cu anul viitor, cetățenii moldoveni vor avea posibilitate să se angajeze sezonier în Germania în condițiile unor garanții sociale. Se prevede recunoașterea permiselor moldovenești în Germania, iar la omologarea acestora nu se va mai cere susținerea părții teoretice a examenului.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |