Dodon profeţeşte pe SPUTNIK că după scrutinul de la toamnă Republica Moldova va fi condusă de PSRM. Ideologic, a menţionat preşedintele, socialiştii nu se pot alia cu dreapta care „optează pentru lichidarea statalității R. Moldova, integrarea în NATO și susține minoritățile sexuale”.

Într-un interviu acordat agenției propagandistice a Kremlinului, SPUTNIK, Dodon afirmă că „în viitorul Parlament vor fi trei jucători de bază. Primul va fi Partidul Socialiștilor, care are toate șansele și se va zbate să obțină majoritate parlamentară. Vor fi cei de dreapta (PAS și PPDA – n.red), nu știu cum vor merge, în alianță ori separat, și va fi partidul care se află astăzi la guvernare (PDM – n.red)”.

Potrivit lui Dodon, ideologic, socialiștii nu pot face alianță cu cei de dreapta, care „optează pentru lichidarea statalității R. Moldova, integrarea în NATO și susțin minoritățile sexuale”.

Astfel, după alegerile parlamentare Dodon crede că sunt posibile patru scenarii care îi va scoate tot pe socialiști victorioși.

„Primul scenariu: Socialiștii vor obține majoritate parlamentată, va fi una pro-Moldova la fel ca și guvernul care va munci într-o echipă cu președintele. Al doilea scenariu: Dacă nu vom obține majoritate parlamentară, eu cred că vor fi o parte de deputați independenți aleși pe circumscripțiile uninominale, cu care va trebui să ne așezăm la masa de negocieri și să închegăm o majoritate. Al treilea scenariu: Dacă vor încerca cei de dreapta să formeze o majoritate împotriva socialiștilor. Ținând cont de tot ce s-a întâmplat în ultimele luni și continuă să se întâmple între forțele de dreapta, cred că șansele unei astfel de coaliții sunt minime. În aceste condiții, ultimul scenariu înseamnă alegeri parlamentare anticipate, în care socialiștii ar putea obține și mai multe mandate”, afirmă Dodon.

Amintim că acum o săptămână, Andrian Candu a spus că data când se vor desfășura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni.