Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Preşedintele Dodon: Nu voi promulga legea anti-propagandă

 Președintele Igor Dodon anunță că nu va promulga „în nici un caz” legea privind combaterea propagandei ruse, votată cu puțin timp în urmă, în lectura finală, în Parlament. Șeful statului a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informație, dar şi o demonstrare a incapacității totale a Guvernului şi a majorității parlamentare în fața poporului.

Cu cât majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica anti-rusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă –, cu atât mai mult cetățenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acțiuni şi pericolul lor, în primul rând, pentru economia țării, iar, drept efect, asupra vieții cetățenilor de rând.

Este puțin probabil ca atare de idei, care sunt un element al unui plan masiv de incitare a isteriei anti-rusești în ţară, să reprezinte un „produs” exclusiv al Partidului Democrat. Este evident faptul că aceasta este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei.

Plus la aceasta, în cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a peste 65 la sută dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credinţă Ortodoxă, interese economice comune şi, sunt convins, mai multe proiecte comune pentru viitor. Mai mult, în secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a internetului, astfel de inițiative își pierd sensul. Interdicțiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră necesar să privească, nu ceea ce li se impune. Dimpotrivă, ceea ce este interzis va fi căutat cu un interes şi mai mare.

Acestea fiind spuse, declar:

În primul rând, nu voi semn (nu voi promulga) în nici un caz, acest proiect de lege.

În al doilea rând, orice încercări de a „pune bețe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de șefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova, comise de Partidul Democrat şi sateliții săi în decursul acestui an, în final s-au dovedit a fi un eşec total.

În al treilea rând, aprecierea acţiunilor regimului actual, inclusiv a acestor inițiative, va fi făcută nu de către înalții demnitari de la Bruxelles, Washington, ci de către cetăţenii Moldovei, la alegerile următoare, când acest regim va deveni istorie”, a scris el.

 

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |