Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Pavel Filip, către ambasadorii R. Moldova: Diplomația noastră trebuie să fie proactivă, să promoveze interesele Republicii Moldova și oportunitățile investiționale

gov.md
Foto: gov.md
Premierul Pavel Filip a participat ieri, 9 iulie la reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova. Potrivit Guvernului, discuțiile au vizat prioritățile politicii externe, evoluțiile curente din țara noastră și necesitatea de a îmbunătăți comunicarea pe plan extern, transmite Politik.md.

 

 

În adresarea sa către ambasadori, premierul a accentuat că, pentru a avea o politică externă eficientă, trebuie luată în calcul situația internațională generală, dar și politica externă și cea internă, ambele urmând să fie orientate în beneficiul cetățeanului.

 

 

Totodată, oficialul a mai menționat că Republica Moldova are relații foarte bune cu statele vecine, dar și la nivel regional, în cadrul Parteneriatului Estic. Drept un succes diplomatic recent a fost relevată aprobarea de către ONU a Rezoluției privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, premierul mulțumind diplomaților pentru munca depusă în acest sens.

 

 

Potrivit aceluiași surse, șeful Executivului a făcut o radiografie a reformelor implementate de Guvern, în mod special, în sectorul bancar, al justiției, al mediului de afaceri și pe segmentul transnistrean, menționând că acestea vor fi continuate cu aceeași intensitate.

 

De asemenea, premierul și-a exprimat dezacordul cu rezoluția aprobată recent de Parlamentul European, acțiune care a avut la bază raționamente politice. Totodată, Pavel Filip a specificat că oferirea unor noi  tranșe de finanțări din partea FMI și a Băncii Mondiale sunt un certificat de încredere pentru autoritățile de la Chișinău și reprezintă o apreciere obiectivă a stabilizării situației macroeconomice din țară.

 

 

Totodată, prim-ministrul a subliniat că un rol esențial în politica externă îi revine comunicării, iar pentru a avea o comunicare bună pe plan extern, trebuie înțeleasă foarte bine situația internă, astfel încât să nu existe loc pentru percepții greșite în baza speculațiilor și interpretărilor cauzate de dezinformare de natură politică. Astfel, premierul a solicitat ambasadorilor să fie foarte bine documentați despre situația curentă din țară și să promoveze interesele Republicii Moldova și oportunitățile investiționale.

 

 

Ambasadorii, la rândul lor, au adresat mai multe întrebări pe teme de actualitate, venind și cu unele propuneri privind promovarea diplomației economice și culturale, a ofertelor de export și a oportunităților investiționale. De asemenea, a fost abordată necesitatea consolidării relațiilor bilaterale, a semnării unor noi acorduri de protejare reciprocă a investițiilor și privind securitatea socială.

 

 

Reuniunea anuală a diplomației moldovenești este organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada 9-11 iulie curent. Evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de activitatea misiunilor diplomatice şi sporirea eficienţei acestora, realizarea politicii externe și stabilirea unor noi sarcini şi priorităţi.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |