Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Negocieri la Guvern: O delegaţie a veteranilor discută cu premierul Ion Chicu

  „Nu putem sta de vorbă cu veteranii atât timp cat ei primesc mai puţin decât agresorii. Ei nu au nimic garantat. Nu putem continua discuţiile cu veteranii care nu au cu ce achita lumina. Întrebarea trebuie începută de la pachetul social”, a spus un veteran.

UPDATE: 19:13 Ion Chicu: „Noi trebuie să facem drumuri bune, să îmbunătăţim condiţiile de viaţă, să aducem oamenii acasă şi atunci vor fi şi bani în buget şi plăţi pentru indemnizaţii sociale. Va fi departamentul respectiv”.

Ion Chicu: „Este regretabil că Consiliul Naţional al Veteranilor nu vă reprezintă. Încercaţi să vă uniţi sub această egidă. Dacă spuneţi că acest Consiliu nu vă reprezintă, haideţi să găsim o altă posibilitate. Convocaţi o adunare generală şi identificaţi un număr de persoane candidate pentru funcţiile publice”.

Veteranii au spus că au depus un pachet de revendicări pe 10 februarie la Guvern şi că nu au primit niciun răspuns până în ziua de azi. Printre revendicările veteranilor se numără crearea unei entităţi a veteranilor în cadrul Guvernului, declararea zilei de 2 martie drept zi a comemorării şi recunoştinţei, demisia ministrului Afacerilor externe Aureliu Ciocoi. „Aţi creat un Consiliu al Veteranilor, care nu ne reprezintă, e condus de un om care nu a fost la război”, a spus Anatolie Macovei, veteran, participant la conflictul armat de pe Nistru. „Sunt umiliţi veteranii de război li se ia legitimaţia şi nu i se dă înapoi i se impune să prezinte tot felul de documente”, a declarat Nicolae Gîrbu, participant la conflictul armat de pe Nistru.

Amintim că veteranii, participanţi la conflictul armat de pe Nistru din 1992, au protestat astăzi în Piaţa marii Adunări Naţionale, fiind nemulţumiţi de declaraţiile ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care anunţase anterior că armata rusă a intervenit în război pentru „a opri vărsările de sânge”.

La un moment dat, protestatarii au forţat uşa clădirii Guvernului, dorind să intre pentru a discuta cu premierul Ion Chicu. Altercaţia s-a lăsat cu un geam spart, fapt pe care veteranii îl regretă.

Nicolae Gîrbu a declarat pentru Moldova 1 că prezenţa unor reprezentanţi ai formaţiunilor politice la protestul din centrul capitalei ar ştirbi din încrederea că aceste acţiuni au fost organizate de către veteranii de război.

„Acest miting l-a organizat Consiliul Naţional al Veteranilor de Război. Cu părere de rău, într-adevăr au fost şi nişte persoane care au provocat situaţia, au săvârşit şi unele acte de huliganism. Desigur, organele de drept se vor documenta, vor intenta dosar penal. Este necesar de investigat acest caz, pe aceşti provocatori ca să fie traşi la răspundere. Totodată, vreau să menţionez că au fost şi unii reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, aceşti reprezentanţi ei nu sunt în stare ca să-şi adune simpatizanţi şi membri de partid ca să facă nişte acţiuni de protest şi iată undeva imaginea acelor acţiuni de protest care au fost organizate de către veteranii de război undeva sunt ştirbite dacă se poate de spus, au fost şi unele persoane care încearcă să constituie nişte organizaţii obşteşti civice. Noi nu avem nimic comun cu aceste persoane”, a declarat Nicolae Gîrbu.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |