Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Alexandru Oleinic: Ultimile speranțe ale moldovenilor

 Reflectînd asupra situației social-politice la care s-a ajuns și în urma invalidării alegerilor locale, dar și asupra ultimilor declarații ale guvernării privind realizarea mai multor proiecte sociale, devine tot mai clară situația – suntem în plină campanie electorală,  ea deși nu a fost declarată.

Unii încearcă să cîștige încrederea ”măriei sale alegătorul” prin intermediul protestelor, alții -  prin organizarea diverselor manifestații culturale, iar guvernarea promovează mai multe proiecte sociale ca Prima casă, majorări de salarii pentru cadrele didactice și pentru angajații administrației publice locale, construcția Arenei Chișinău și altele.

Va aprecia sau nu societatea moldovenească eforturile depuse de guvernare  în vederea recîștigării încrederei populației în sinceritatea guvernării, asta  va depinde în mare parte de calitatea candidaților în viitoarele alegeri parlamentare – mai bine zis, dacă vor reuși să-şi identifice candidații dintre oamenii care plac poporului. Rămîne să vedem.

În plus, pronunțarea Rezoluției Parlamentului European care caracterizează situația creată în urma învalidării alegerulor locale drept o situație de criza politică și drept un act de subminare a alegerilor directe. corecte și transparente a cam dat peste cap planurile bine puse la punc ale guvernării. Toare eforturile depuse în vederea creării imaginii unei guvernări corecte și inparțiale, au fost spulberate prin calificarile dure din partea donatorilor si partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova .

Cert este că lecţia trebuie învățată - dacă un stat, care pretindem că  suntem  unul democratic mai întîi de toate, suntem obligati să respectăm principiul separației puterilor în stat, să contribuim la formarea unei imagini ireproșabile atît a instituției cît și a angajaților. Să nu uităm, că buna  reputație a instituțiilor statului este asigurată de nivelul de încredere a cetățenilor în aceste instituții; de calitatea serviciilor pe care le acordă și de responsabilitarea lor în realizarea politicilor asumate. Toate acestea țin de voința și responsabilitatea guvernării în realizarea reformelor din domeniul administrației publice centrale, din domeniul justiției, mass-media,  drepturile omului și în refacerea economiei națiomale.

De asemenea performanțe au nevoie cetățenii Republicii Moldova, care, de la independența statului Republica Moldova, trăiesc doar cu spreranța în mai bine. Atît guvernarea, cît și partidele extraparlamentare trebuie să conștientizăm că cetățenii noștri nu vor tolera la nesfirșit eșecurile partidelor aflate la guvernare. Cetățenii își doresc să spună cu fermitate că în Republica Moldova există stat care are grijă de ei, există justiție care-i apără, că ei au un loc de muncă și un salariu care să le acopere necesitățile. O asemenea  Moldovă trebuie să și-o dorească și politicienii.

 

 

 

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |