Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Veaceslav Ioniță: Cine și pentru ce ”strînge” de urgență un MILION de EURO?

Fostul președinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță, vine cu un articol, în care comunică despre modalitatea în care sunt colectați abuziv bani de la agenții economici.
Iată ce scrie fostul deputat:
După ce au spurcat definitiv noțiunile  de „valori europene”, „integrare europeană”, mai nou, asistăm de cîteva săptămîni la terfelirea în spațiul public a noțiunii de „stat capturat”.
Folosirea în interese meschine și înguste de partid a aspirațiilor unei națiuni ne-a determinat să avem rețineri atunci cînd pomenim de „integrarea europeană”, pentru a nu fi asociați cu ei. Iar peste cîteva luni ne va fi și incomod să mai discutăm despre cea mai mare problemă a societății noastre: statul captiv.
Stat captiv, ziceți? Ipocriților!!!
Dacă doriți să luptați cu statul captiv, de ce nu începeți cu ministerul vostru iubit, Ministerul Afacerilor Interne? Cîțiva „colectori” din cadrul MAI de vreo trei saptămîni bântuie prin oraș „strîngînd” de la agenții economici bani. Operațiunea este fără precedent, sarcina este de a colecta UN MILION DE EURO!!! În regim de urgență.
Cine în dorința aceasta „urgentă” de colectare a milionului, pe lîngă faptul că intimidează și fură agenții economici, mai și discreditează întregul minister? Funcționarii onești din cadrul instituției trebuie să roșească pentru că cineva are urgent nevoie de un milion?!
Amploare, urgență și suma necesară de colectat înseamnă un singur lucru: decizia de „mulgere” a Businessului a fost luată la cel mai înalt nivel.
Pentru ce vouă acum vă trebuie, urgent, un milion de euro? Ce să faceți cu ei?
Sumele colectate de la fiecare agent economic nu sunt foarte mari, acestea variază de la 500 la 2.000 de Euro. Asta înseamnă că minimum 1.000 de agenți economici din Chișinău și membrii familiilor lor simt pe pielea proprie cum voi luptați cu „statul captiv”.
Tot orașul vorbește de această „tunsoare”. Sper mult ca securitatea internă a MAI a colectat toate probele necesare legate de isprava „colegilor” lor. De asemenea, sper foarte mult că SIS a alertat conducerea țării cu referire la subiectul dat.
Mă adresez către CNA, prindeți-i, vă rog, de „lăbuțele lor moi” acum cît nu e prea tîrziu! Nu de alta, dar apoi iarăși vor spune: noi nu suntem vinovați, am jefuit oamenii, deoarece ei ne-au permis.
Sau poate, în numele viitoarei coaliții, ați decis să nu observați asta? Nu va jucați cu focul!!! Nu uitați experiența tristă a anului 2014.
Atîta timp cît încă nu este discreditată complet noțiunea de ”stat captiv”, începeți lupta de scoatere a lui din captivitate.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |