Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Ivan Diacov, despre alegerea viitorului guvernator BNM: Iuda se ascunde în detalii

Fostul procuror municipal de Chișinău, Ivan Diacov, și-a expus opinia privind modul de selectare a viitorului guvernator al Băncii Naționale. Ex-procurorul atenționează asupra faptului că deși procedura a fost modificată față de procedurile anterioare, însăși modul de numire și aprobare va fi același ca și până acum.
Potrivit lui Ivan Diacov, acest lucru va permite unui anumit grup de persoane sau unui partid politic să controleze pe viitor această funcție. Iată ce scrie Ivan Diacov:
Aflându-mă departe de Moldova, am urmărit atent procesul de înregistrare a candidaților la concursul pentru funcția de Guvernator al BNM. Am rămas plăcut surprins de pregătirea profesională a tuturor candidaților, fără excepție. Ar fi cazul, ca națiunea să se bucure și să se liniștească în speranța, că în sfârșit vistieria statului va fi dată în mâini de nădejde. Însă o neliniște ascunsă îmi lasă senzația, că și de această dată ni s-a pregătit o capcană de lungă durată.
Să-mi explic motivele neliniștii. După cum e cunoscut faptul, Iuda se asunde în detalii, pe de o parte, și, după cum tot e bine cunoscut faptul, cele mai mari crime împotriva poporului, dar și împotriva omenirii în diferite perioade de timp s-au adoptat în unele țări cu democrații dezvoltate, atunci când la putere se aflau instituții și regimuri democratice. Acum în R. Moldova avem un regim democratic, în care toate instituțiile de stat sunt acaparate formal de către un partid, dar de facto - de către o persoană, care nu are funcții de conducere în stat. Pe de altă parte, legislația în vigoare nu prevede alegerea guvernatorului BNM prin concurs. Președintele Parlamentului identifică persoana, care corespunde cerințelor legale pentru a ocupa această înaltă funcție de răspundere în stat și, pe proprie răspundere o propune plenului Parlamentului pentru dezbateri și aprobare. Fără a aduce măcar un pic de învinuiri cuiva, fără a pune la îndoială competența și buna intenție a candidaților, dar și a conducerii Parlamentului, îmi pun o simplă întrebare:
- De ce președintele Parlamentului nu și-a asumat răspunderea personală în fața Plenului Parlamentului și a națiunii pentru integritatea morală a viitorului președinte al BNM? Noi am trecut un asemenea exercițiu la „numirea prin concurs” a Procurorului General. Cine astăzi poate exclude faptul, că candidatura viitorului șef al BNM nu este cunoscută deja de către cineva?
În cazul în care persoana întărită de Parlament se va dovedi în viitor a fi rău intenționată, atunci cine și în ce mod va purta răspunderea morală și politică în fața poporului pentru numirea ei în funcție? Nu ne rămâne, decât să sperăm, ca toți aspiranții la șefia BNM își iubesc poporul și țara mai mult decât pe sine. Timpul va arăta.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |