Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
INTERVIU cu Ala Zasmenco, tânăra ce a cucerit România cu o piesă în limba rusă

arhivă personală
Foto: arhivă personală

Combină perfect prezența scenică cu platourile de televiziune. A aceptat cu entuziasm provocarea de a fi mămică și adoră aerul din satul natal. Este vorba despre o interpretă originară din satul Ruseștii Noi, Ialoveni, care s-a lansat recent în showbizul de peste Prut.

De mică a impresionat vecinii cu cântecele ei, iar ulterior și-a făcut studiile la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Inițial a devenit cunoscută în Republica Moldova, apoi, neașteptat pentru multă lume, a cucerit România cu o piesă în limba rusă și nu intenționează să se oprească aici. Despre planurile de viitor, dar și amintirile frumoase din trecut, am discutat chiar cu interpreta Ala Zasmenco. 
 

Politik.md: Te-ai născut și ai trăit în suburbia Chișinăului. Ai simpatizanți în localitatea de baștină? Care-i cea mai vie amintire din satul copilăriei tale?

Ala Zasmenco: M-am născut și am locuit în Ruseștii Noi și cred că simpatizanții mei din localitate sunt chiar foștii colegi și profesori.Am multe amintiri frumoase din satul copilăriei mele. Plec foarte des acolo, la părinții mei. În fiecare zi nu pot, însa fac tot posibilul ca cel puțin de două ori pe săptămână să-i vizitez pentru că nu e atât de departe de Chișinău și îmi place la nebunie aerul de acolo.
 

Politik.md: Crezi că o copilărie la oraș ar fi fost la fel de interesantă?

Ala Zasmenco: Nu știu dacă o copilărie la oraș ar fi fost la fel de interesantă, dar uitându-mă la copilul meu, la copilaria lui de aici, are și ea însemnătatea ei. Și în oraș este interesant și frumos, în funcție de prietenii care ți-i faci. El are un prieten foarte bun, chiar verișorul lui, cu care sunt de aceeași vârstă și când sunt la țară împreună, tot acolo am senzația că se simt mai în largul lor. Un copil de la oraș are cea mai mare bucurie când pleacă la bunei la țară.
 

Politik.md: Te auzim zilnic la radio, te vedem pe scenă și în platourile tv. Unde te simți cel mai bine?

 

Ala Zasmenco:Pentru mine scena e ca o pistă de decolare. Ai intrat în scenă și trebuie să faci tot posibilul să zbori. Astfel primești o adrenalină aparte. În rest, mă simt bine oriunde sunt primită frumos.

 

Politik.md: După o pauză de câțiva ani în care te-ai dedicat familiei, ai reapărut în lumina reflectoarelor cu o piesă diferită de toate pe care ne obișnuisem să le auzim de la tne. De ce ai ales să cânți și în limba rusă?

Ala Zasmenco: Piesa "ТЫ БЫЛ" mi-a placut de cum mi-a fost arătată, însă textul nu era în limba rusă. Așa am simțit-o eu și am rugat să se facă alt text, în altă versiune. Nu neg faptul că îmi doream ceva și în rusă. Așa s-a născut această melodie, textul fiind compus de Ady și versurile de Anatol Cotrobai.
 

Politik.md: Cât de ușoară e revenirea în showbiz?

Ala Zasmenco: Dacă faci o mică pauză în acest domeniu, iar apoi vrei să-ti faci din nou apariția, contează mult cu ce apari. Trebuie să-ți faci o melodie pe masură să prindă la public.
 

Politik.md: Te prezinți ca fiind adepta muzicii live. Crezi că Moldova are talente? Cine din artiștii de la noi te inspiră?

Ala Zasmenco: Foarte mult apreciez când artiștii noștri cântă live. Avem multe talente care încă sunt nedescoperite. Avem interpreți care din păcate nu au treabă cu acest domeniu și nu merită să investească în zădar.
 

Politik.md: Ce crezi că primează: versurile sau melodia unei piese?

Ala Zasmenco: Într-o piesă contează la fel de mult ambele, atât versurile, cât și linia melodică. Toate acestea mai ales dacă este o melodie lentă.
 

Politik.md: În 2011 ai absolvit Academia de Muzică din Chişinău. Ai lăsa cândva scena pentru a descoperi talente în calitate de profesoară de canto?

Ala Zasmenco: Am absolvit muzica clasică la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Dacă aș descoperi talente în calitate de profesoară de canto, scena n-aș lasa-o pentru că acolo simt că trăiesc, alături de public. Categoric nu mi-aș schimba domeniul.
 

Politik.md: Pe lângă talentul de a cânta, de ce mai are nevoie un interpret pentru a avea succes? Este ușor pentru o interpretă să ajungă și să se mențină în top?

Ala Zasmenco: Un interpret poate să cânte bine, însă dacă nu are atitudinea care trebuie, el nu transmite nimic publicului. Un interpret trebuie să știe să și piardă uneori, după care să meargă doar înainte, crezând în propriile forțe. Viața de artist e ca un film. Ca să te menții în top trebuie să ai tot timpul melodiile necesare și susținerea fanilor. Conteaza foarte mult susținerea lor.
 

Politik.md: La ce proiecte lucrezi acum și unde te vezi peste 15 ani?

Ala Zasmenco: La moment lucrez la un nou videoclip pentru o piesă populară compusă de mine și orchestrată în România. Aceasta va fi intitulată "Doamne îmblinzește lumea toată". În urmatoarea melodie vreau să fac combinație între muzica clasică și cea ușoară.
Peste 15 ani mă văd optimistă și departe. Vreau să fac cariera nu doar aici. Mă văd alături de familia mea și o surioară pentru băiețelul meu.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |