Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Moldova va beneficia de ajutor financiar din partea UE pentru atenuarea impactului crizei provocate de coronavirus

 Comisia Europeană a realocat 140 milioane de euro pentru susținerea țărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Moldova, pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei provocate de coronavirus. Ajutorul financiar este un răspuns al Comisiei la cererea țărilor partenere, inclusiv a Republicii Moldova.

Ca parte a răspunsului său global la pandemia de coronavirus, Comisia Europeană este alături de țările Parteneriatului Estic și a realocat 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi, inclusiv pentru Republica Moldova. În plus, Comisia va redirecționa și utilizarea instrumentelor existente în valoare de până la 700 milioane EURO în toată regiunea pentru a contribui la atenuarea impactului socioeconomic al crizei provocate de coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Țara noastră va beneficia de suport financiar pentru necesități imediate în mai multe domenii, precum domeniul sănătății, social și economic.

Suport pentru sistemul medical din Moldova.

Comisia Europeană va răspunde nevoilor imediate prin sprijinirea furnizării de dispozitive medicale și echipamente pentru personal, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, costume de siguranță.

Comisia Europeană colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alocă 30 milioane de euro pentru a se asigura că aceste obiecte necesare sunt cumpărate în comun și distribuite în mod eficient sistemelor de sănătate din cele șase țări în săptămânile următoare.

În plus, fondurile vor sprijini administrațiile naționale de sănătate din țările membre ale Parteneriatului Estic pentru a instrui personalul medical și de laborator și pentru a lua măsuri de informare și sensibilizare a populației. Proiectele actuale finanțate de UE în Moldova lucrează deja pentru a furniza seturi de protecție, cum ar fi mănuși și măști pentru persoanele vulnerabile și personalul medical din Moldova, precum și sterilizatoare pentru echipamente și multe altele.

Sprijin pentru persoanele care sunt cele mai afectate de criză, împreună cu partenerii civici.

UE a pus la dispoziție peste 11,3 milioane de euro sub formă de subvenții micilor organizații ale societății civile din toată regiunea. Aceste fonduri răspund deja nevoilor imediate prin „Mecanismul de răspuns rapid” regional, precum sprijinirea școlilor locale cu învățământ la distanță.

Până în vară, și ca parte a acestui pachet, Comisia va lansa Programul de solidaritate al Parteneriatului Estic, care va viza părțile cele mai afectate ale populațiilor prin sprijinul societății civile, în special prin subgranturi pentru organizații locale mai mici.

Aceasta se adaugă sprijinului deja desfășurat prin intermediul Programului „Facilități pentru societatea civilă din partea UE pentru Moldova”, care oferă cu titlu gratuit 20 milioane de euro cu scopul de a crea servicii sociale pentru membrii cei mai vulnerabili ai societății din Moldova și pentru a sprijini persoanele cu nevoi speciale să inițieze afaceri proprii în Moldova.

 

 

 
 
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |