Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
La Dubai a fost discutată posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii moldoveni

 Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și extinderea relațiilor moldo-emiriene în diferite domenii, au fost discutate  la Abu Dhabi de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Viceprim-ministrul, Ministrul emirian al Afacerilor Interne, Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan.

n opinia interlocutorilor, abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va favoriza și mai mult extinderea relațiilor moldo-emiriene, care în ultima perioadă de timp au înregistrat o dezvoltare semnificativă în toate domeniile.

”Un exemplu elocvent este și Forumul economic moldo-emirian, care se desfășoară astăzi la Dubai, unde mediul de afaceri din ambele state stabilesc noi parteneriate, examinează posibilitatea implementării proiectelor investiționale și promovarea activităților de export și import. Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece țara noastră este interesată în promovarea produselor și serviciilor atât pe piata Emiratelor Arabe Unite, cât și în regiunea Golfului Arabic”, a menționat șeful diplomației moldovenești. În context, Ministrul Ulianovschi a accentuat interesul deosebit al mediului de afaceri din Republica Moldova să participe la Expoziția ”Dubai 2020”.

La rândul său, vicepremierul emirian a apreciat decizia autorităților moldovenești de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, accentuând că acest fapt va contribui esențial la impulsionarea relațiilor moldo-emiriene pe toate dimensiunile, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.

Ministrul emirian a salutat decizia autorităților de la Chișinău de a participa la Expoziția ”Dubai 2020”, considerând că acesta va fi un bun prilej pentru promovarea mărfurilor naționale, stabilirea unor parteneriate noi atât cu companiile emiriene, cât și din alte state ale Golfului.

Tudor Ulianovschi și Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan s-au referit și la stabilirea unor relații mai pronunțate între ministerele afacerilor interne ale Republicii Moldova și EAU, fapt care va permite preluarea bunilor practici privind conceptul de ”safe sity”, programele inovaționale pentru livrarea inteligentă a serviciilor de siguranță și securitate pentru cetățeni, organizarea cursurilor de instruire și schimbul de experiență în diferite domenii de combatere a criminalității și colaborarea subdiviziunilor cu misiuni speciale.

 

În cadrul dialogului, miniștrii au făcut un schimb de opinii privind cooperarea în domeniul dezvoltării regionale, mediu, cultură, economie, etc. Ministrul Tudor Ulianovschi a lansat Vicepremierului Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan o invitație de a vizita Republica Moldova pentru continuarea dialogului bilateral, pe care acesta din urmă a acceptat-o.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Credeți în Moldova! (VIDEO) (1)
Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |