Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Pentru anii 2017-2020 se prognozeaza o creștere a PIB de 3,5-4,5 la sută anual

mpinteractiv.ro
Foto: mpinteractiv.ro
Partenerii de dezvoltare prognozeaza pentru anii 2017-2020 o creștere a Produsului Intern Brut de 3,5-4,5 la sută anual. Potrivit Guvernului, ”Creșterea va fi determinată de îmbunătățirea contextului economico-financiar la nivel mondial, promovarea mai intensă a exporturilor, dezvoltarea şi susținerea întreprinderilor din sectorul privat din partea statului, continuarea reformelor structurale și alți factori”, a menționat
viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul discuțiilor purtate ieri, în raionul Sîngerei la întrevederile cu autoritățile publice locale, conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, cu mediul de afaceri, comunica Politik.md.
 
În context, problema implementării reformelor sectoriale, politice, sociale și de alt gen a fost abordată de primarii, conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, mediul de afaceri și cetățenii din raionul Sîngerei, care au solicitat un dialog direct și mai intensiv a autorităților centrale cu cele din teritoriu.
 
În cadrul dialogului au fost abordate și un șir de probleme legate de reforma Guvernului și autorităților publice locale, a sistemului fiscal, introducerea impozitului unic în agricultură, achitarea subvențiilor, etc. Referinsu-se la politicile implementate în sectorul agroalimentar, majoritatea din cei prezenți au reiterat necesitatea stabilirii unor reguli mai stricte în promovarea programelor ce țin de achitarea subvențiilor, plăților la buget, etc, pentru a exclude cazurile de obținere nejustificată  a ajutorului din partea statului de unii agenți economici. Au fost abordate și problemele dezvoltării infrastructurii localităților, asigurării iluminatului stradal, construcția apeductelor, canalizației, etc.
 
Conducerea raionului Sîngere a solicitat suportul ministrului Economiei în crearea unui Parc Industrial, care va permite dezvoltarea industrială a unității administrativ-teritoriale, crearea noilor locuri de muncă, etc. În acest scop autoritățile raionului au rezervat și un teren de 60 ha, care ar putea găzdui viitorul PI.  Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Ministerul Economiei susține inițiativele autorităților locale de acest gen, deoarece dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, a businessului în ansamblu, în zona rurală, constituie unul din obiectivele instituției. ”Atât prin bugetul de stat, cât și cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, noi implementăm mai multe programe de susținere a mediului de afaceri din zona rurală. Mai mult, în raionul Sîngerei activează și un Incubator de Afaceri, care are drept scop susținerea businessului mic și mijlociu, a cetățenilor care doresc să-și deschidă o afacere, etc”, a specificat Octavian Calmîc.
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |