Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Combinatul „Tutun-CTC” ar putea reveni în proprietatea statului

Cel mai mare producător de articole de tutun din Moldova, combinatul „Tutun-CTC” ar putea reveni în proprietatea statului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat în ajun preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă de investigarea tranzacţiilor dubioase de privatizare şi dare în concesiune a proprietăţii de stat, Igor Munteanu.

Potrivit lui, noul proprietar al întreprinderii de stat, șeful grupului de companii „Le Bridge Corporation Limited”, este gata să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare din cauza scandalului din mass-media, precum și în legătură cu natura dubioasă a tranzacției.

„Pe 25 iulie, am primit o scrisoare de la șeful companiei „Le Bridge”, care a privatizat „Tutun-CTC”. În scrisoare se spune că, în legătură cu reflectarea în presă și pe fundalul informațiilor suplimentare care îi sunt solicitate permanent cu privire la privatizarea întreprinderii de stat, el este gata să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor fără pretenţii”, a spus Muntean.

El consideră că această decizie este favorabilă Republicii Moldova, deoarece privatizarea uneia dintre companiile importante ale industriei autohtone a fost de natură îndoielnică și a adus la buget cu mult mai puțin decât costul real al fabricii.

După cum a informat anterior INFOTAG, 90,806% din acțiunile statului în „Tutun-CTC” au fost vândute în ianuarie către „Le Bridge Corporation Limited” pentru suma de 167,7 mil. lei ($9,8 mil.). Cumpărătorul s-a angajat „să dezvolte și să îmbunătățească eficiența combinatului, să mențină profilul de activitate şi mărcile comerciale ale întreprinderii, numărul de locuri de muncă ale personalului calificat, să asigure siguranța muncii și alte obligații specifice, să respecte legislația în sfera mediului și restricțiile în acest domeniu, specificate de autoritățile competente ale RM”. 

„Le Bridge Corporation Limited” este un operator de piața tutunului RM, care se ocupă de distribuirea țigărilor British American Tobacco. Totodată, din 2008, compania deține o reţea de magazine fără taxe vamale în punctele principale de trecere a frontierei, inclusiv Leușeni, Sculeni, Cahul, Giurgiulești, Costești și Aeroportul Chișinău. „Le Bridge Corporation Limited” este deținută de un cetățean francez de origine arabă, Franck Charles Arif.

Moldova a încercat în repetate rânduri să vândă „Tutun-CTC”, ultima dată la sfârșitul anului 2018, pachetul fiind scos la preţul de 165,7 mil. lei.

SA „Tutun-CTC” a fost înființată în 1998 și în prezent are peste 200 de angajați. Combinatul produce peste 20 de mărci de țigarete. Activele sale sunt estimate la 390,4 mil. lei, iar capitalul social – la 111,82 mil. lei. Combinatul deține o suprafață imobiliară de 91 de mii de metri pătrați, precum și este situat pe un teren de 22,5 hectare.

 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO Bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle a fost arătat publicului
Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |