Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Cultural
Ce sfânt sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși. Mulți îi poartă numele
Creștin ortodocșii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadiei, comunică Politik.md.
Ziua Europei la Bălți. Caricaturi despre diferențele dintre UE și RM, precum și flash-moburi
Ziua Europei va fi marcată la Bălți printr-o expoziție de caricaturi și un flashmob în centrul orașului, comunică Politik.md.
Un chitarist spaniol va evolua în acestă seară la Filarmonică. Intrarea este liberă
Vineri, 13 mai, va avea loc un concert de chitară susținut de talentatul muzician și chitarist spaniol Michel Aranda. Evenimentul se va desfășura la Filarmonica Națională din Chișinău, începând cu ora 18:00, ...
Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși. Iată cui trebuie să-i spui ”La mulți ani”
Astăzi, 30 martie, este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși - Sfantul Ioan Scararul. Astfel, cei ce poartă numele de Ion sau Ioan ar putea fi astăzi felicitați de apropiați, comunică Politik.md.
(video) Eugen Doga și-a sărbătorit ziua de naștere pe strada pietonală
Compozitorul Eugen Doga a ciocnit un pahar de șampanie cu toți doritorii de a-i fi alături de ziua lui. Evenimentul a avut loc în după amiaza zilei de astăzi, pe strada pietonală ce-i poartă numele, informează Politik.md.
Eugen Doga împlinește astăzi 79 de ani
Astăzi, 1 martie, compozitorul Eugen Doga împlinește 79 de ani. Unul dintre valsurile compuse de emeritul moldovean a fost recunoscut de UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului XX, informează Politik.md.
Pasionații de cultură sunt invitați să adere la un program gratuit de leadership
Programul în Cultură și Creativitate îndeamnă 50 de lideri în domeniul culturii din șase țări membre ale Parteneriatului Estic să adere la programul său de leadership cultural, comunică Politik.md.
Valeriu Munteanu, de ziua lui Eminescu: Unirea cu România este șansa noastră
Ministrul liberal Valeriu Munteanu consideră că unirea Republicii Moldova cu România este șansa pe care Republica Moldova nu ar trenbii s-o ratezem informează Politik.md.
Mihai Eminescu – comemorat astăzi în centrul capitalei
Marele poet, prozator și publicist Mihai Eminescu este comemorat astăzi în centrul capitalei. Zeci de oameni, iubitori de opera eminesciană, s-au adunat în fața bustului lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor.
Inițiativa inedită a unor tineri: La USM, în pauze, răsună piesele artiștilor Ion și Doina Aldea-Teodorovici
La Universitatea se Stat din Moldova, în pauze, răsună piesele regretaților artiști Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Inițiativa aparține Organizației „Onoare Demnitate și Patrie”, informează Politik.md.
Zilele Filmului Românesc la Chișinău. Iată programul filmelor ce vor fi difuzate
În perioada 21-25 octombrie la Chișinău au loc Zilele Filmului Românesc. Astfel, fiecare doritor va putea viziona gratuit mai multe pelicule românești, informează Politik.md.
La Chișinău vor avea loc Zilele filmului spaniol. Vezi aici când și ce filme poți viziona gratuit
Cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei, în perioada 13-17 octombrie, la Chișinău vor fi organizate Zilele filmului spaniol, informează Politik.md.
Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți basarabeni împlinește astăzi 80 de ani
Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți basarabeni împlinește astăzi 80 de ani. Este vorba despre scriitorul Paul Goma, supranumit și ”Soljenitin al Romaniei”, informează Politik.md.
Fotoreportaj: Show aviatic pe aeroportul de la Chișinău
Mii de oameni au vizitat sâmbătă, 19 septembrie, show-ul aviatic organizat cu ocazia a 70 de ani de la crearea Aviației Civile din Moldova.
(foto) La Călărași au fost lansate două trasee turistice culinare. Bicicletele se dau cu chirie
În raionul Călărași au fost lansate două trasee turistice culinare, destinate cicliștilor profesioniști și amatori. Acestea au câte 30 de kilometri fiecare și includ o serie de destinații turistice culinare și culturale, ...
După Gustar și Etno-Balcanic, încă un festival a fost anulat. Care este motivul
Primăria municipiului Chişinău anunţă că Festivalul etniilor, planificat iniţial pentru data de 20 septembrie 2015, nu va mai avea loc, informează Politik.md. 
Republicii Moldova i-a fost acordat premiul UE pentru Patrimoniul Cultural
Comisia Europeană şi Europa Nostra au anunţat câştigătorii ediţiei 2015 ai premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural - Premiul Europa Nostra, considerat cel mai prestigios premiu European în domeniul patrimoniului, ...
A decedat un muzician cunoscut din Republica Moldova
Dirijorul Pavel Goia a fost găsit de rude în stare de inconștiență, iar medicii solicitați la fața locului au putut doar să constate decesul, informează Politik.md.
(foto) Show de excepție al cabalinelor, la Chișinău: Cai giganți și mânzișori dresați
Cai giganți de circa 1,5 tone, mânzișori de câteva luni, dar deja dresați, precum și diverse acrobații pe caii alergând – toate acestea au fost perlele prezentate în cadrul unui show de excepție, care a avut loc ...
(video) Eugen Doga: Am pierdut libertatea definitiv
Maestrul Eugen Doga susține că talentul pe care îl are l-a făcut, într-un final, să piardă definitiv libertatea. Mărturia a fost făcută astăzi, în fața elevilor de la Liceul Academiei de Științe, comunică Politik.md.
VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic |   Contacte   |