Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Lie to me - Politics of Moldova: “Talk Show cu D.Chirtoacă, M.Laguta, O.Cernei”

Limbajul trupului numit și comunicare nonverbală, include formele de comunicare ce nu folosesc limbajul articulat - expresiile emoționale, precum mimica (mișcările ochilor, buzelor, sprâncenelor, contactul vizual), pantomimica (poziția corpului, mersul, gesturile), atingerile, schimbările privind nivelul vocii (intonația, ritmul).
Atât politicienii, cât și „actorii” spoturilor publicitare, sunt specializați în falsificarea limbajului trupului, apelând la acesta pentru a-i face pe alegători şi, respectiv, pe receptorii mesajelor publicitare, să creadă afirmaţiile lor.
Dacă înveţi să citeşti şi să interpretezi motivele şi acţiunile altor oameni, acest instrument extrem de valoros te va ajuta în egală măsură să descoperi indicatorii minciunii la specialiştii în falsificarea limbajului trupului şi efectele pe care acestea le pot avea asupra ta.
La propunerea vizitatorului portalului politik.md, Vlad - 23 octombrie 2009 19:41 (Lie to me - Politics of Moldova: G. Petrenco „PCRM nu este unit”) a fost analizat video emisiunii postului de televiziune Moldova 1, la care participă Dorin Chirtoacă, Maia Laguta și Oleg Cernei.
Analiza a fost realizată după două criterii:
1. După latenţa răspunsurilor celor trei participanți (Dorin Chirtoacă, Maia Laguta, Oleg Cernei).
Latenţa răspunsului - Intervalul de timp (în milisecunde) din momentul întrebării şi cel al răspunsului. "Secunda magică".

2. După semnele clasice ale minciunii şi comunicarea nonverbală (Dorin Chirtoacă şi Maia Laguta).

Oleg Cernei se impune ca un fenomen numit “paratrăsnetul politic” a lui Dorin Chirtoacă:
Mai jos găsiţi răspunsul la întrebarea vizitatorului Tudor - 23 octombrie 2009 18:17: „dacă toţi mint, cine spune adevărul?”
Nu putem afirma că doar unul minte, iar altul spune adevărul. Conform cercetărilor lui P. Ekman, 81 % persoane spun "minciuni inofensive" în fiecare zi. Astfel, în mediu, oamenii mint de 3 ori în timp de 10 minute. Dar totuşi şi politicienii spun câte o dată adevărul:
Şi nu uitaţi că emisiunea de la postul Moldova 1, „Talk Show” face parte din categoria Tehnologii Politice:
Vizitatorii noștri sunt cei care decid cine va fi următoarea persoană analizată în cadrul proiectului:
La rubrica adaugă comentariu sau contacte scrieți numele, prenumele persoanei interesate, plus link-ul spre înregistrarea video.
 
Comentarii
Niku
29.10.2009 14:39
E posibil să plasaţi pe YouTube sau de unde pot să copii? mersi.
Alina
29.10.2009 14:45
Am auzit despre aşa ceva, dar în dialog sau fără tehnică specială e foarte greu să observi asta!
Nicolai T.
29.10.2009 15:33
Dacă se poate ambele, dar scurte: S.Urechean: http://omg.md/Content.aspx?id=4163&lang=3 A.Petrencu: http://omg.md/Content.aspx?id=4226&lang=3
Redacția Politik: Joi, 5 noiembrie 2009, va fi publicată analiza celor 4 video trimise astăzi, 29 octombrie, pe adresa electronică a Politik.md, până la orele 17.00.
roma
29.10.2009 15:58
De exemplu dacă persoana nu spune adevărul – din film am înţeles, că tot e minciuna?
Redacția Politik: Autorul: Da, tot să clasifică ca minciuna.
Vlaentina
29.10.2009 16:27
Numai am descoperit situl vostru. M-a mirat lucrările pe care am găsit aicea. Învăţ la FRIŞPA şi am găsit la voi foarte multe lucrări ştiinţifice şi analize care pot fi de folos.
k@t
29.10.2009 16:39
Dacă se poate încă două? Voronin: http://omg.md/Content.aspx?id=4006〈=3 şi Greceanaia: http://omg.md/Content.aspx?id=4064〈=3 sper că va fi acceptat căci video e scurt.
Redacția Politik: Joi, 5 noiembrie 2009, va fi publicată analiza celor 4 video trimise astăzi, 29 octombrie, pe adresa electronică a Politik.md, până la orele 17.00.
Vlad
29.10.2009 17:09
S-a primit foarte interesant, chiar că este mai mult o „tehnologie politică”. De exemplu, n-am ştiut despre latenţa răspunsului - „secunda magică”.
Nicolai T.
29.10.2009 17:18
eu am propus ca si oricare vizitator şi vreau să ştiu adevărul. Analizele şi tehnologiile nu au culoare politică (aşa trebuie să fie).
tudor
29.10.2009 17:23
probabil că ştie să minte s-au voi laţi învăţat. Aştept cu nerăbdare ediţia următoare cu Urechean şi ista de la MAE căci 100% vor spune adevărul?!)
Max
29.10.2009 17:30
Căci din prima vedere, am avut impresia că sunteţi simpatizanţii PNL-ului. Dar ce ziceţi dacă V. Pavlicenco va fi analizată în loc de PR?
k@t
29.10.2009 17:34
Ai scris mesajul la 17:30 dar altă dadă cred că va fi posibil, găseşte pînă cînd video şi trimite lor.
Cornel
29.10.2009 17:39
Înţeles că Laguta e plătită de PCRM, dar şi pe Cernei nu trebuia s-ăl aducă de mînă. „Paratrăsnetul” încă bine zis mai degrabă e alt ceva), Cernei e ca un copil orfan, la orice este gata, numai cineva s-ăl îngrijească.
Prietin
29.10.2009 17:56
Mai bine de făcut o listă cu întrebări din partea vizitatorilor pentru anumiţi politicieni şi de filmat răspunsurile lor. Căci de pe youtube să pierde calitatea.
Slava
29.10.2009 18:04
Cu părere de rău politicienii noştri nu să gîndesc la politică dar la business. De exemplu în SUA fiecare politican are experţi, politologi care îl consultă cum să comportă, cum să răspundă, şi ce să facă. Obama de exemplu cu să vede din articolul precedent nici lingura nu rădică fără analişti şi consilierei, iar la noi şi bancuri spun de la tribuna parlamentului! La ţările civilizate asta să numeşte politica, iar la noi Show! Bravo băieţi poate vor începe să se comporte ca politicieni dar nu cum actori politici.
petrica
29.10.2009 18:08
Am impresia că furia ei este o boală, urăşte nu numai guvernarea, dar şi pe toţi din jur
Olga
29.10.2009 18:18
Ar fi foarte interesant, mai ales cînd vor şti că vor fi analizaţi de experţi)))
Anarhist
29.10.2009 18:26
Data trecută te-ai legat de Chirtoacă, Urechean, Filat şi Lupu: Deja au fost analizaţi: 3 de la PCRM, 1 PL, 1 AMN, 1 neafiliat. Să aşteptă: 1 de la AMN, 1 MAE, 1 PCRM, 1 neafiliat. Parcă totul e în regulă, pur şi simplu comuniştii mai mult au amăgit în timp de 8 ani la guvernare. Ai primit răspunsul şi acuma te legi de PNL, dar cred că nici asta nu e problema. Şi defel nu sunt politicieni care nu mint, pur şi simplu uneori ei spun adevărul!)
alexandru
30.10.2009 12:57
Sau dacă toţi mint, credeţi că vor simţi vina după asta? Nu cred, că cineva din cei care sunt astăzi pe arena politică din Moldova, a fost sincer cu cetăţenii săi. Cum nar fi dureros dar Slava are dreptate este un business. Noi nam avut politică în ţara noastră. Uitaţivă ce se întâmplă acum – show şi lacrimi.
Zet
31.10.2009 15:34
Ce puteţi să ziceţi e posibil să-l amăgeşti detectorul?
Redacția Politik: Da. - Detectorul vede doar schimbarea fizică a omului, şi nu deosebeşte emoţiile. Dacă nu sunteţi încrezuţi în sine puteţi folosi medicamente.
Ana
02.11.2009 13:15
Nu cred ca Chirtoaca era stia intrtebarile... El chiar are cite un raspuns la orice intrebare, si asta pentru faptul ca chiar e foarte... foarte bine pregatit, intra in esenta lucrurilor si nu este superficiam... Am observat asta intr-o discutie de a lui cu alegatorii. Discutia era pe viu.
Alexandru
03.11.2009 15:25
Una că ştia întrebările, iar a doua că era pregătit. Era pregătit 100% asta nici nu se discută, şi nu numai el, cum şi au spus autorii e mai mult o tehnologie politică, una că ştia răspunsurile ce arată latenţa răspunsului, pentru că orice om are nevoie de o secundă să formuleze ceia ce răspunde, a doua cînd persoana să gândeşte să uită în stînga sau în stîngă jos ce n-am observat, dar şi calitatea pe youtube nu este ideală. Dar sunt două factori ce spun de pregătirea şi metodele speciale. 1 cum şi s-a vorbit: O. Cernei, şi 2 Sunetul telefonic (si cum a fost despre 2 D. Chirtoacă nici nu a ştiut). Dar mă bucur că a spus şi adevărul la o întrebare!
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Tudor Gheorghe: „Păpuşaru’ a hotărât”
MESAJUL marelui istoric Nicolae Iorga adresat României în anii '30
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |