Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
Iurie Roşca: Scorul de moment – 3:0 în favoarea lui Plahotniuc şi în defavoarea lui Fliat sau Recviem pentru gangsterul transiţiei

Am scris în ediţiile precedente „FLUX” şi am comentat în mod repetat la TV că nu-mi prea imaginez cum ar vota încă o dată Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc, după toate câte s-au întâmplat, pentru candidatura eternului premier-coţcar Filat. Asta ar fi însemnat un vot cu ambele mâini ridicate de cei doi, în semn de capitulare în faţa filfizonului.
Duminică, „Publika TV” îmi lua un interviu de 20 secunde pentru ştiri în care am spus că, deocamdată, scorul este 2:0 în favoarea lui Vlad Plahotniuc. Şi am adăugat: încă nu e sigur că joi PDM va vota pentru Filat. Iată că intuiţia nu m-a dat de sminteală. Hotărârea de marţi a Curţii Constituţionale a confirmat scorul de 3:0 în meciul dintre cei doi Vlazi, care este deopotrivă de 1:0 în favoarea lui Ghimpu şi în defavoarea lui Timofti. Care va fi scorul în continuare, e greu de spus. Cert e că la Filat tot zero va fi, până va merge spre minus. Iar la Plahotniuc, după toate semnele, va creşte vertiginos. Până când? Vom vedea. Căci viaţa e plină de surprize.
N-am zis eu că Timofti nu e la locul lui? N-am zis că nu ştie ce face? N-am zis că Filat e gangsterul tranziţiei moldoveneşti? Am zis. Acum, mutarea care ar fi logic de aşteptat ar putea să ridice instantaneu scorul la 4:0, prin instrumentarea unor dosare contra premierului-impostor şi aventurier. Pentru corupţie, trafic de in fluenţă, contrabandă, 7 aprilie 2009, şi, poate va da Dumnezeu, pentru multiplele privatizări ilicite din perioada anilor 1998-2000, timp în care Filat a fost director al Departamentului de Privatizare şi Administrare a Proprietăţii de Stat în Guvernul Ciubuc-2 şi apoi ministru de stat şi şef al cancelariei de Stat în Guvernul Sturza.
Se fac exact cincisprezece ani de când Filat a încăput în vizorul meu. La doar câteva săptămâni de la acordarea votului de încredere Guvernului Ciubuc-2 Filat a şi privatizat şi vândut patru avioane civile, ilegal, fireşte, către o firmă rusească pe nume „RosAviaZapciasti”. A urmat apoi seria de scandaluri-monstru cu deturnarea proprietăţilor de stat în favoarea lui Filat şi a altora ca el.
Acum patru ani am tipărit CARTEA VERDE A CORUPŢIEI cu titlul „Vladimir Filat, un gangster al tranziţiei, care a prădat ţara”. Cartea s-a bucurat de un succes editorial fantastic. Doar CARTEA GALBENĂ A CORUŢIEI, cu Urechean şi ai lui, plus broşura cu pamflete, ar putea concura cu ea. Acum, de la o vreme eu şi colegii mei suntem pur şi simplu asaltaţi de lume să le dăm acele producţii editoriale, deoarece acestea au devenit brusc extrem de actuale. Dar nu mai am decât câteva exemplare de control. Le vom plasa în format PDF peste tot, iar dacă se va găsi un sponsor, mă apuc să reeditez „cartea cu omizi verzi” într-un tiraj astronomic şi să o vând la un preţ simbolic. Aşa va ajunge în mod cert şi în timp record un best-seller de zile mari. Sigur, acum ar trebui adăugită cu noi materiale, care s-au acumulat timp de patru ani, cu hoţiile acestui brigand de marcă, cocoţat în fruntea Guvernului.
Ei, domnule Dirk Schuebel, Excelenţă şi Serenisime ce eşti, acum ce mai zici? Cum e să mizezi pe un impostor? ALO! Partidul Popular European? Sunt eu, Iurie Roşca! Vă mai amintiţi ce v-am spus în repetate rânduri despre acest individ? ALO, Birocraţia Europeană? How are you now? Everithing is OK? Under control as usual? HELLO, Mister Biden? Are you confortable now? Me not. De ce? Pentru că e vorba de ţara mea, călcată în picioare şi adusă la sapă de lemn de nişte impostori fără simţ de om şi ruşine sub înaltul vostru protectorat. Acum, vorba lui Mihai Ghimpu, bonjur maman! Ori, vorba ruşilor, приплыли! Povestea voastră de succes s-a transformat în una de coşmar pentru ţara mea, iar voi, iubiţi parteneri de dezvoltare, sunteţi complici la toate crimele şi abuzurile care au fost comise de uzurpatorii din ţara mea, sub care neamul acesta năpăstuit a gemut preţ de patru ani. Statul de drept e în stare de paralizie, mediul de afaceri e strivit sub tăvălugul corupţiei şi a poverilor fiscale draconice, bieţii mei concetăţeni îşi iau lumea în cap şi fug unde-i duc ochii, numai să scape de coşmarul acesta nesuferit.
Repet. În meciul acesta dintre grangurii de la putere poate sunt unii învingători şi alţii perdanţi. Dar totuşi marele perdant este poporul multpătimit, asta mă doare şi mă determină să reiau lupta cu o şi mai mare putere şi energie.
În ziua în care am pierdut alegerile, o domnişoară de la PRO TV, care se tot ţinea de mine prin sediul nostru de la Iorga 5 după ce s-au anunţat rezultatele, mă tot sâcâia cu întrebarea: „Ei, domnule Roşca, şi acum, după ce aţi pierdut alegerile, ce veţi mai face?” I-am răspuns prompt cu replica lui Arnold Schwarzenegger dintr-un film american de acţiune: „I”LL BE BACK!”.
„Aveţi puţintică răbdare, domnilor!”, cum spunea un personaj al lui Caragiale. Căci nu e mult până departe. Cu încredere şi hotărâre, cu perseverenţă şi dragoste pentru neamul nostru, ne vom ridica din nou, cu noi forţe, cu oameni vrednici din toate colţurile ţării, de toate naţionalităţile, moldoveni demni de Patria lor, şi vom pune capăt, legal, paşnic şi democratic, acestei guvernări venale şi periculoase pentru fiecare dintre noi.
NICI UN PARTID DIN CELE TREI CARE AU GUVERNAT ŢARA ÎN ULTIMII PATRU ANI NU TREBUIE SĂ MAI AJUNGĂ ÎN VIITORUL PARLAMENT!
Să dea bunul nostru Dumnezeu, mântuitorul nostru Iisus Hristos, să ajungem cu bine, purificaţi sufleteşte, la sfintele sărbători de Paşti şi să ne zice unii altora „HRISTOS A ÎNVIAT!”. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre şi să ne mai rugăm să ne dea putere şi înţelepciune să învingem. Iar pe bandiţi, ticăloşi şi hoţi de cai, Dumnezeu să-i ierte! Dar nu şi Legea! Codul Penal să fie cartea de căpătâi a viitoarei guvernări. Iar instituţiile statului „să-şi facă datoria”, cum îi plăcea să zică fostului demnitar de doi bani şi trei lulele Vladimir Filat.
Acum avem nevoie de solidaritate naţională. Nu etnică, ci interetnică, civică, patriotică. Să lăsăm vechile neînţelegeri şi supărări în trecut. Iar dacă eu personal l-am supărat, dezamăgit sau jignit pe cineva în lunga şi tumultuoasa mea carieră politică, mă rog de mă iertaţi. Şi eu vă iert pe voi pe toţi.
Fiţi cu ochii deschişi şi cu urechile ciulite. Va urma ceva foarte interesant, inedit şi spectaculos. Nu de dragul spectacolului, ci de dragul oamenilor ţării noastre.
Dumnezeu să binecuvânteze Republica Moldova!
 
Comentarii
Ion
23.04.2013 11:15
Fariseu
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

VIDEO // Parodie: Plahotniuc îl sună pe Filat şi îşi cere scuze!
Declarația STUPIDĂ a președintelui țării despre instituirea Zilei de doliu național
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |