Politic Social Economic Extern Transnistria Interviuri Cultural Divertis Sport
Scrie o știre          Toate articolele           Sondaje           Opinii           Horoscop           Infografic
FOTO. Protest de comemorare la Paris: Cerem arestarea mafiei "Voronin"!

Mai mulți basarabeni au participat ieri, 7 aprilie, la un miting de comemorare a evenimentelor din 7 aprilie 2009 la Chișinău, în fața Ambasadei Republicii Moldova din Paris.
Mitingul a început cu un minut de reculegere și lumânări aprinse în memoria celor decedați și maltratați în zilele de 7-8 aprilie 2009. Manifestanții au reamintit că în timpul acelor tragice evenimente peste 600 de tineri au fost maltratați și torturați în străzi și comisariate, iar unii dintre ei au decedat. S-a accentuat că nici după 4 ani de la acele evenimente niciuna din persoanele implicate în acele crime (polițiști, procurori, judecători, miniștri, șef de stat...) nu au fost trași la răspundere.
Alexandru Levițchi, secretarul asociației La Paris a amintit de evenimentele din aprilie 2009 pentru că a fost atunci în Piața Marii Adunări Naționale și a accentuat că acțiunile poliției la acel moment nu erau deloc întîmplătoare și se vedea clar că o parte din persoane ce se dădeau drept manifestanți erau de fapt provocatori ce acționau împreună cu poliția.
„Anul 2014 va fi unul foarte important, va fi unul electoral și este datoria noastră să-i întrebăm pe cei ce vor veni să ne ceară votul – voi ce ați făcut în acești 4 ani pentru dreptate, ce ați făcut pentru echitate, ce ați făcut pentru ca lucrurile să se schimbe spre bine?”, a declarat președintele Asociației IMPACT, Vitalie Vovc
Nicolae Dragomir, președintele Clubului Liberal Seine-Saint-Denis 93 susţine că „a mai trecut un an fără răspuns. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Vrem dreptate, vrem ca legile să fie la fel pentru toți - și pentru cei care mergi la vânători domnești, și pentru oamenii de rând.”
La miting a fost prezent și un reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova, dar în acest an nicio scrisoare nu a fost transmisă către conducerea republicii. După cum a specificat Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris „Domnule consilier, anul trecut am transmis un mesaj către președintele nou-ales al Republicii Moldova domnul Nicolae Timofti. Aveam speranța că președintele va încerca să facă dreptate, mai ales că a lucrat în domeniul justiției. Din păcate, un an mai tîrziu sîntem triști să constatăm că președintele Timofti nu a întreprins nimic pentru a face dreptate și nici nu a binevoit să răspundă mesajului nostru. Chiar mai mult, recent a devenit public faptul că domnul Timofti fiind în CSM și-a atribuit premii bănești grase, probabil pentru că a adus justiția din RM la un nivel european?”
În timpul acțiunii au fost afișate pancarte cu următorul conținut "Cine o să răspundă? Unde-s torționarii? Când va fi dreptate?", "Fără Dreptate nu există Libertate!", "Cerem arestarea mafiei Voronin!", "Jos mafia Plahotniuc!", "Țineți-vă promisiunile pro-europene"...
 
Adaugă comentariu
Vă rugăm să folosiţi un limbaj decent în comentariile pe care le lăsaţi. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii se vor sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul politik.md nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Nume / Prenume
 
Mesaj
 

Introduceţi codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

Imagini VIDEO cu avionul care a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova
VIDEO Dezbaterile Poroșenko-Zelenski
Partide politice


Publicitate
| Politic | Social | Economic | Extern | Transnistria | Interviuri | Cultural | Divertis | Sondaje | Opinii | Horoscop | Infografic | Sport |   Contacte   |